10 parmak nasıl yazılır?

r3sat

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirtmiş olduğum üzere sol elimin tüm parmaklarını ve sağ elimin ise yalnızca işaret parmağını kullanarak toplamda sadece 6 parmağım ile yazı yazıyorum. Yazma hızım bu halde bile dakikada 90-100 kelime aralığında. 10 parmak yazmaya nasıl alışabilirim?

Son düzenleme:
Başlıkta da belirtmiş olduğum üzere sol elimin tüm parmaklarını ve sağ elimin ise yalnızca işaret parmağını kullanarak yazı yazıyorum. Yazma hızım bu halde bile dakikada 90-100 kelime aralığında. 10 parmak yazmaya nasıl alışabilirim?

10 Fast fingers adlı site var onu kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da belirtmiş olduğum üzere sol elimin tüm parmaklarını ve sağ elimin ise yalnızca işaret parmağını kullanarak yazı yazıyorum. Yazma hızım bu halde bile dakikada 90-100 kelime aralığında. 10 parmak yazmaya nasıl alışabilirim?
  • İnternetten kurslar izleyebilirsiniz.
  • Kendi kafanızda nasıl yazacağınızı düşünün, parmaklar nerede durmalıdır gibi.
  • Q klavye ise daha basittir, çünkü ülkemizde o yaygın.

Q klavye ile 10 parmak yazmak; değil Türkçe, İngilizcede bile çok zordur. F klavye düzenine alışmanızı tavsiye ederim. Alıştıktan sonra Q geçince "Bu ne biçim düzen ıyy!.." diyorsunuz.

Q klavye ile 10 parmak yazmak; değil Türkçe, İngilizcede bile çok zordur. F klavye düzenine alışmanızı tavsiye ederim. Alıştıktan sonra Q geçince "Bu ne biçim düzen ıyy!.." diyorsunuz.
Hocam F klavye Türkçe için üretilmiş zaten bildiğim kadarıyla ama Q klavye nasıl zor geliyor ben 5 yaşında tanıştım bilgisayarla, kendimi bildim bileli de 10 parmak Türkçe yazıyorum gayet. Hiç de bir çabam olmadı bunun için yani.
Demek istediğim kullanma ile alakalı bence kullana kullana alışıyor insan. Zor bir iş değil. Hiç F kullanmadım.

Hocam F klavye Türkçe için üretilmiş zaten bildiğim kadarıyla ama Q klavye nasıl zor geliyor ben 5 yaşında tanıştım bilgisayarla, kendimi bildim bileli de 10 parmak Türkçe yazıyorum gayet. Hiç de bir çabam olmadı bunun için yani.
Demek istediğim kullanma ile alakalı bence kullana kullana alışıyor insan. Zor bir iş değil. Hiç F kullanmadım.
Hiç F kullanmadığın için nasıl olduğunu anlayamaman normal. F klavye öğrenirken ilk başta parmaklarım birbirine giriyordu. Zor ve karışık geliyordu. Günlük yazışmalarımı bile F klavye ile yapmaya çalıştım. 1, 2 hafta geçmeden (çok hızlı yazamasam da) alışmıştım. Oyun oynarken Q, yazışmalarda ve aramalarda F kullandım.

Bir süre sonra yazışmada Q deneyeyim dedim. F klavyede harflerin yakın olmasının verdiği konfor, elini klavyeden çok nadir kaldırman falan ayrı bi' rahatlık. 10 parmak işletim sistemi kullandırır. Dediğin gibi alışma meselesi ama kimse alışınca F klavyenin konforunu bırakmak istemez. Ben de ortaokuldan beridir Q kullanıyordum zaten.

Şu anki Q düzeni İngilizce için de iyi değil. Daktilo zamanından kalma düzen. Ne kadar doğru bilmem ama zamanında daktilolar sıkışmasın diye kullanılmayan harfleri ortaya, kullanılanları kenara atmışlar diyorlar. F klavyenin İngilizce versiyonu olsa Q'nun yüzüne bakmam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı