10. sınıf eşit ağırlık mı sözel mi?

emirchan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 10. sınıfım matematiğim berbat fizik ve kimyam da berbat. Yani tamamen umutsuzum, tarih ve edebiyat derslerim gayet iyi. Sizce sozel mi seçmeliyim, esit ağırlık mı? Ne yapmam lazım sınıfımda ki herkes sayısal seçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi düşünün derim. Ben eşit ağırlığı seçtim ve pişmanım. Şu an mühendislik için baştan ders çalışıyorum. Kesin bir hedef belirleyin.

Eşit ağırlık seç matematiği halledersin soru çöze çöze.
Bu işler tak diye olacak şeyler değil. Arkadaşın hedefi yok. Soru çöze çöze sayısalı da bitirir.

İstediğiniz meslek veya meslek tarzı hangi bölümdeyse bence oraya yönelin. Sözelin kralı özel eğitim öğretmenliğidir. Bitirir bitirmez atanılıyor. Atama problemi sıfır denebilir. Ama diğer meslekler sıkıntı sözelde bildiğim kadarıyla. Eşit ağırlıkta daha esnek seçenekler var sanki ama özel eğitim ögretmenliği kadar garantisi yok.

Arkadaşlar 10. sınıfım matematiğim berbat fizik ve kimyam da berbat. Yani tamamen umutsuzum, tarih ve edebiyat derslerim gayet iyi. Sizce sozel mi seçmeliyim, esit ağırlık mı? Ne yapmam lazım sınıfımda ki herkes sayısal seçiyor.
Eşit ağırlığın matematiği çok çok kolay ama Türkiye de şöyle bir gerçek var ki sayısal harici genelde başarı oranı daha az yani sözel bölüm diye yorumlanan hukuk vesaire gibi bölümlere bile "kötü sayısalcılar" gidiyor eğer seçebilirsen sayısal eğer olmaz da dil bölümünü öneririm eşit ağırlık denen bolum genel olarak ben ne fen becerebiliyorum ne de matematik becerebiliyorum diyenler için zaten bu iki ders genel puanın çok büyük bir bölümünü oluşturuyor eğer sayısal hiç olmazsa ve eğer amacınız sadece sınıf geçmek ise daha kolay olan eşit ağırlığa girebilirsin en azından sınıf geçmek çok daha kolay olur senin için

Kendinize hedef belirleyin hocam. Hedefiniz olmazsa çalışmanızın da bir anlamı olmayacaktır. Hiç kimse matematiği, fiziği annesinin karnında öğrenmiyor. Doğru çalışma stratejileriyle yeterli netlere ulaşabileceğinizden şüpheniz olmasın. En kolay soruları çözmeden zor soruları yapamazsınız. Çevremde matematiğe dair hiçbir bilgisi olmadan ÖSYM tipi kitaplar alıp bırakan o kadar çok kişi vardı ki... Ancak öncelikli olarak hedef belirlemelisiniz. "İllaki bir yerler tuttururuz." bakış açısının çok yanlış olduğunu tecrübe etmek istemezsiniz. Düşük de olsa bir hedef belirleyin mutlaka.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı