10. sınıf için kaynak önerisi

YouTube'da başlangıç için bıyıklı matematik daha sonra soru çözümü için Eyüp b izlemeni öneririm bu iki kanal bile hayli geliştirir seni.

Rica ederim iyi günler.

YouTube'da başlangıç için bıyıklı matematik daha sonra soru çözümü için Eyüp b izlemeni öneririm bu iki kanal bile hayli geliştirir seni.

Rica ederim iyi günler ☺️

Sormadan duramayacağım kusura bakmayın antrenmanlarla matematik 1 mi alayım yoksa 2 3 4? Ve de bu kitap kolay mı çünkü ilk defa bu şekilde soru cozucem.

Sormadan duramayacağım kusura bakmayın antrenmanlarla matematik 1 mi alayım yoksa 2 3 4? Ve de bu kitap kolay mı çünkü ilk defa bu şekilde soru cozucem.
estağfurullah sor tabi aklında ne varsa raahatsız ederim diye düşünme sakın. antrenmanlarla mat 1.kitapta
Toplama – Çıkarma İşlemi
Çarpma İşlemi ve İşlem Önceliği
“+” ve “-“ Muhabbeti
Parantezleri Açma ve Kapama
Sadeleştirmeler ve Sık Yapılan Sadeleştirme Hataları
Basit Denklemlerin Çözümü
Rasyonel Sayılar
Ondalık Sayılar
Oran – Orantı
Rasyonel Denklemleri Çözümü 1
Rasyonel Denklemlerin Çözümü 2
İki Bilinmeyenli Denklerim Çözümü
Basit Eşitsizliklerin Çözümü
Mutlak Değer ve Öncelikleri
Üslü İfadeler
Köklü İfadeler
Çarpanlara Ayırma
İkinci Dereceden Basit Denklemlerin Çözümü

2.kitapta ise
1.Sayılar (Temel Kavramlar)
2. Sayı Basamakları
3. Taban Aritmetiği
4. Bölen - Kalan İlişkisi
5. Bölünebilme Kuralları
6. Asal Çarpanlar ve Pozitif Tam Bölen Sayısı
7. OBEB - OKEK
8. Rasyonel Sayılar
9. Basit Eşitsizlikler
10. Mutlak Değer
11. Üslü İfadeler
12. Köklü İfadeler
13. Çarpanlara Ayırma
14. Oran Orantı
15. Ortalamalar
16. Denklem Çözme
17. Sayı Problemleri
18. Kesir Problemleri
19. Yaş Problemleri
20. İşçi - Havuz problemleri
21. Hız Problemleri
22. Yüzde problemleri
23. Karışım problemleri
24. Faiz problemleri
konuları var.kitaplar seviye değil konu bazlı 1 ve 2.kitap tyt konularını kapsadığı için bu ikisini çözebilirsin

Estağfurullah sor tabii aklında ne varsa raahatsız ederim diye düşünme sakın. Antrenmanlarla mat 1.kitapta
Toplama – çıkarma işlemi.
Çarpma işlemi ve işlem önceliği.
“+” Ve “-“ muhabbeti.
Parantezleri açma ve kapama.
Sadeleştirmeler ve sık yapılan sadeleştirme hataları.
Basit denklemlerin çözümü.
Rasyonel sayılar.
Ondalık sayılar.
Oran – orantı.
Rasyonel denklemleri çözümü 1
Rasyonel denklemlerin çözümü 2
İki bilinmeyenli denklerim çözümü.
Basit eşitsizliklerin çözümü.
Mutlak değer ve öncelikleri.
Üslü ifadeler.
Köklü ifadeler.
Çarpanlara ayırma.
İkinci dereceden basit denklemlerin çözümü.

2.kitapta ise.
1.sayılar (temel kavramlar)
2. sayı basamakları.
3. taban aritmetiği.
4. bölen - kalan ilişkisi.
5. bölünebilme kuralları.
6. asal çarpanlar ve pozitif tam bölen sayısı.
7. OBEB - OKEK.
8. rasyonel sayılar.
9. basit eşitsizlikler.
10. mutlak değer.
11. üslü ifadeler.
12. köklü ifadeler.
13. çarpanlara ayırma.
14. oran orantı.
15. ortalamalar.
16. denklem çözme.
17. sayı problemleri.
18. kesir problemleri.
19. yaş problemleri.
20. işçi - havuz problemleri.
21. hız problemleri.
22. yüzde problemleri.
23. karışım problemleri.
24. faiz problemleri.
Konuları var. Kitaplar seviye değil konu bazlı 1 ve 2.kitap TYT konularını kapsadığı için bu ikisini çözebilirsin.

1. ve 2. kitap yetecek midir sizce? Bu ikisi bitince 345'e mi geçeyim 345 için TYT matematik kitabını mi almalıyım.

1. ve 2. kitap yetecek midir sizce? Bu ikisi bitince 345'e mi geçeyim.
şöyle ki 3.kitapta

1. Kümeler

2. Kartezyen çarpım - Bağıntı

3. Fonksiyonlar

4. İşlem

5. Modüler Aritmetik

6. Polinomlar

7. İkinci Dereceden Denklemler

8. Eşitsizlikler

9. Parabol

10. Trigonometri

11. Karmaşık Sayılar

12. Logaritma

13. Permütasyon

14. Kombinasyon

15. Binom Açılımı

16. Olasılık

konuları var ama zaten sayma ve fonksiyon konusunda iyi olduğunu söyledin logaritma trigo ve parabol de ayt konusu olduğu için 1 ve 2.kitabın yeterli olacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bu kitaplar epey temel düzey işlem odaklı kitaplar bundan sonra direkt 345e geçersen zorlanabilirsin belki ama dediğim gibi soru çözüm videosu izlersen fazlasıyla faydalı olur 345 çözerken de o kadar zorlanmazsın çünkü sonuçta farklı soru kalıplarının nasıl çözüleceğini birinden öğrenmen lazım

Şöyle ki 3.kitapta

1. kümeler.

2. kartezyen çarpım - bağıntı.

3. fonksiyonlar.

4. işlem.

5. modüler aritmetik.

6. polinomlar.

7. ikinci dereceden denklemler.

8. eşitsizlikler.

9. parabol.

10. trigonometri.

11. karmaşık sayılar.

12. logaritma.

13. permütasyon.

14. kombinasyon.

15. binom açılımı.

16. olasılık.

Konuları var ama zaten sayma ve fonksiyon konusunda iyi olduğunu söyledin logaritma trigo ve parabol de AYT konusu olduğu için 1 ve 2.kitabın yeterli olacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bu kitaplar epey temel düzey işlem odaklı kitaplar bundan sonra direkt 345e geçersen zorlanabilirsin belki ama dediğim gibi soru çözüm videosu izlersen fazlasıyla faydalı olur 345 çözerken de o kadar zorlanmazsın çünkü sonuçta farklı soru kalıplarının nasıl çözüleceğini birinden öğrenmen lazım.

Şöyle ki 3.kitapta

1. kümeler.

2. kartezyen çarpım - bağıntı.

3. fonksiyonlar.

4. işlem.

5. modüler aritmetik.

6. polinomlar.

7. ikinci dereceden denklemler.

8. eşitsizlikler.

9. parabol.

10. trigonometri.

11. karmaşık sayılar.

12. logaritma.

13. permütasyon.

14. kombinasyon.

15. binom açılımı.

16. olasılık.

Konuları var ama zaten sayma ve fonksiyon konusunda iyi olduğunu söyledin logaritma trigo ve parabol de AYT konusu olduğu için 1 ve 2.kitabın yeterli olacağını düşünüyorum ama dediğim gibi bu kitaplar epey temel düzey işlem odaklı kitaplar bundan sonra direkt 345e geçersen zorlanabilirsin belki ama dediğim gibi soru çözüm videosu izlersen fazlasıyla faydalı olur 345 çözerken de o kadar zorlanmazsın çünkü sonuçta farklı soru kalıplarının nasıl çözüleceğini birinden öğrenmen lazım.

Anladım peki 1. ve 2. kitabı pekistirebilecegim bir kitap var mı 345'ten önce yoksa yani şey için soruyorum yapamam diye korkuyorum o yüzden.

Anladım peki 1. ve 2. kitabı pekistirebilecegim bir kitap var mı 345'ten önce yoksa yani şey için soruyorum yapamam diye korkuyorum o yüzden.
ya aslında şöyle söyleyeyim 345 baştaki testleri o kadar zor değil sonraki testleri uğraştırıcı 345ten önce bir kitap almak gereksiz olur diye düşünüyorum antrenmanlarla matematiği bitir sonra 345 çöz uğraş vaktin de bol zaten bu ikisinin arasına koymak için bir kaynak bilmiyorum antrenmanlarla mat ile temel atıp 345 e geçersin zorlandığın soruların çözümlerini izlersin

Ya aslında şöyle söyleyeyim 345 baştaki testleri o kadar zor değil sonraki testleri uğraştırıcı 345'ten önce bir kitap almak gereksiz olur diye düşünüyorum antrenmanlarla matematiği bitir sonra 345 çöz uğraş vaktin de bol zaten bu ikisinin arasına koymak için bir kaynak bilmiyorum antrenmanlarla mat ile temel atıp 345'e geçersin zorlandığın soruların çözümlerini izlersin.

Tamamdır teşekkür ederim bir şey olursa yazarım kitapların hepsini bir anda mı aliyim yoksa bitirince mi aliyim.

Tamamdır teşekkür ederim bir şey olursa yazarım kitapların hepsini bir anda mı aliyim yoksa bitirince mi aliyim.
rica ederim yaz tabi. bence antrenmanlarla matematik 1-2.kitaplar max 1 ayını alır ondan sonra 345 e geçersin hepsini tek seferde alabilirsin. dolap uygulaması üzerinden bu kitapları çok çok daha ucuza alabilirsin oradan almanı tavsiye ederim ben de öye yapıyorum

Rica ederim yaz tabii. Bence antrenmanlarla matematik 1-2.kitaplar Max 1 ayını alır ondan sonra 345'e geçersin hepsini tek seferde alabilirsin. Dolap uygulaması üzerinden bu kitapları çok çok daha ucuza alabilirsin oradan almanı tavsiye ederim ben de öye yapıyorum.

Dolapta baktım ama bulamadım bende kirtasiyeden aldım 1500 TL'ye yakın tuttu antrenmanlarla matematik 1 2 3 , 3'u garanti olsun diye aldım 345'in de TYT matematik aldım bunları hızlı bir şekilde başlayıp bitireceğim sadece kitap üzerinden mi gideyim not da alayım mı çözerken artı olarak anlamadığım konuları da YouTube uzerinden izleyeyim bunlar bittikten sonra önerebileceğin şeyler olurda tekrar sana soracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı