10. sınıf için test kitabı önerisi

466609

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2021
Mesajlar
2.691
Makaleler
3
Çözümler
26
Yer
İstanbul
Merhaba, bu sene 10. sınıfa geçtim. Ama ilk hafta nedeniyle kitap almamıştım. Şimdi sipariş vermek istiyorum. 10. sınıfta kullandığınız ve beğendiğiniz yayınları önerirseniz sevinirim. Matematik, fizik, biyoloji gibi derslerim iyi ama onları da iyice geliştirmek istiyorum. Genel olarak sözel derslerim kötüdür.

Edit: sınava hazırlanmak için konu anlatımlı olursa güzel olur.
 
Konu anlatımlı kitapları biyoloji dersi hariç pek sevmiyorum, kullanamıyorum. Bu yüzden soru bankası tavsiyesi vereyim.
Matematik: Karekök, Çap, Endemik. (Endemik zordur fakat düzgünce çözersen çok gelişirsin)
Fizik: Okyanus, EİS (Bana 10.sınıf fiziğini kalıcı şekilde öğreten yayınevi EİS idi.)
Biyoloji: Palme. Zaten artık Biyoloji denince bir marka haline geldi
Kimya: Palme ve Aydın Yayınları. Aydın Yayınları da Biyoloji-Palme ilişkisinin Kimya versiyonu olmuş hali gibidir.
Palme'nin Kimya ve Biyoloji kitaplarının ünite başlarında kısa konu anlatımları ve pekiştirmeler oluyor, onlar da yeterlidir.
 
@375973 Konu anlatımını nasıl hallediyorsunuz hocam? Konu anlatımı kitabı almayı düşünüyorum ama fiyatlar çok pahalı, o yüzden internetten halledebilir miyim diye düşünüyorum.

Bilgi sarmal yayınlarını öneririm.
 
@375973 Konu anlatımını nasıl hallediyorsunuz hocam? Konu anlatımı kitabı almayı düşünüyorum ama fiyatlar çok pahalı, o yüzden internetten halledebilir miyim diye düşünüyorum.
10.sınıfta bütün konularımı Corona yüzünden evde geçirdim, online derslerden verim almıyordum bu yüzden de YouTube üzerinden derslerimi dinliyordum. Kısa kısa notlar alıp, ezberlenecek bilgiler için Flashcard'lar hazırlayıp düzenli okumalar yapıyordum. Pekiştirmeler de tabii ki sorular üzerinden gidiyordu. Daha çok soru bankalarındaki yanlışlarından öğrenmeyi seven birisiyim. İnternetten rahatça halledersiniz. 11.sınıf konularımın üzerine ek olarak yaptığım TYT çalışmalarının konularını YouTube'dan halletmeye devam ediyorum.
 

Geri
Yukarı