10. sınıf matematiğini bir türlü yapamıyorum

Hocam ben de 10.sınıf öğrencisiyim. İlk ünite permütasyon ve kombinasyondu. Soru tipleri çok gıcık olan bir konu. Muhtemelen bilmediğiniz soru tipleri geldi karşınıza ve kötü bir sonuç çıkardınız. Toplasan 50 tane soru tipi var zaten. Soru çözerek ve soru çözüm videosu izleyerek giderebilecek bir sorun. İyi çalışmalar .
 
9. sınıf konuların iyicene bilmiyorsan zaten 11 ve 12'yi hiç yapamazsın. Onların hepsinin temeli 9. sınıf matematiğin de yatıyor. Dershane gibi bir yere gidip konuları 0'dan görmelisin.

9. sınıf konuları için dershaneye falan gerek yok bence. Bir tane konu anlatımlı bir tane de iyi bir soru bankasıyla halledilebilecek konular.
 
9. sınıf konuları için dershaneye falan gerek yok bence. Bir tane konu anlatımlı bir tane de iyi bir soru bankasıyla halledilebilecek konular.
Şu an konular ne kadar yüksek bilmiyorum ama 9. sınıf çok önemli benim gözüm de. Çünkü zaten 10. sınıf da olan ödevler 9. sınıf konularını tek başına yapmanı zorlaştıracak. Ben 10. sınıf da her hafta 10-15 sayfalık kitabı deftere geçiriyordum.
 
Antrenmanlarla Matematik isimli bir kitap serisi var. En temel konulardan başlıyor. Ben bu şekide halletmiştim temelim olmadığı için. İstersen göz atabilirsin sen de.
 
Matematik hemen olacak bir ders değil maalesef. Çok çabalamak gerekir, yanlışların da üzerine de düşmek gerekir tabii. Bir konu için minimum 100 soru çözülmeli ki konuyu anlayabilesiniz. Kısacası çabalamayı bırakma.
 
Lise hayatında okula nadir çanta götürdüm. Doğal üniversite sınavından da barajı geçemedim. 1 sene mezuna kalmaya karar verdim. O sıra sıfır olan matematik bilgimi geliştirmemde hocalara geldik kanalı çok faydalı olmuştu. O kanala bakmanı öneririm. 9 ve 10. sınıf konuları da temel konular olduğu için bir üniversite öğrencisinden haftada 1 ya da birkaç gün özel ders alarak aklında kalan soruları ona sorabilirsin ve tekrar edebilirsin. En ekonomik çözüm yolu budur diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı