10. sınıf notları nasıl düzeltilir?

XqLaxyy

Decapat
10. sınıfa gidiyorum, ders çalışmayı da hiç sevmiyorum ama mecburen çalışmak zorundayım. Ders notlarım hiç çalışmadan 50'lerde, ortalamam da 50 zaten şu an. Her ne kadar ders çalışmayı sevmesem de düzeltmek için elimden geleni yapacağım ama ne yapmam konusunda eksiğim. Abilerim, ablalarım sizce nasıl bir yol izleyerek derslerimi düzeltebilirim? Önümüzdeki yazılılarda kesin düzeltmem gerek, yoksa 2. dönem konuları daha ağır olduğu için düzeltme şansımın daha az olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Neden kendini mecbur görüyorsun önce bu sorunun cevabını öğrenmemiz lazım. Çalışmak mevzusu da sınavlarda hocalar genelde defterden sorar dostum arkadaşlarından falan not al ezberle gir sınava lise sınavları genelde ezbere bilgiler olur çok zorlamazlar. Ayrıca şunu unutma seni kurtaracak şey lise ortalaman değil yüksek tutarsan daha iyi olur tabii ki ancak büyük ölçüde YKS veya KPSS kurtarır aklında bir iş planı yoksa.

1. sınıfa gidiyorum, ders çalışmayı da hiç sevmiyorum ama mecburen çalışmak zorundayım. Ders notlarım hiç çalışmadan 50’lerde, ortalamam da 50 zaten şu an. Her ne kadar ders çalışmayı sevmesem de düzeltmek için elimden geleni yapacağım ama ne yapmam konusunda eksiğim. Abilerim, ablalarım sizce nasıl bir yol izleyerek derslerimi düzeltebilirim? Önümüzdeki yazılılarda kesin düzeltmem gerek, yoksa 2. dönem konuları daha ağır olduğu için düzeltme şansımın daha az olacağını düşünüyorum.
Günlük işlediğin dersin notunu çıkar evde. Hocanın önemli dediği yerlere özellikle çalış. Her gün not çıkarıp ardından 1 kere oku. Sonra yatmadan önce 1 kere oku ama dikkatini çok ver, tek odağın orası olsun. Ardından hafta sonları da sabah ve akşam 1 kez oku notlarını aklında çok kalacaktır. En önemlisi de, yapay zekayı ödevleri yaptırmak için değil yardımcı asistan olarak kullan. Ben onu çok kullandığımdan dolayı artık kendim sınıf içinde düşünemiyorum neredeyse ve bir soru sorulunca donup kalıyorum. Veya okusam da unutuyorum. Zararı büyük oluyor her şeyi ona yaptırırsan. Onun yerine mesela asistan olarak kullan. Notlarını kullanarak soru oluştur, mesela coğrafya konusu diyelim. Bana körfezlerle alakalı sorular hazırla gibisinden artık konun neyse güzel bir komut gir ve soru çöz. En etkili yöntemlerden biri sorudur çünkü soruda hem yanlışını hem doğru cevabı öğrenirsin.

Bu arada çalışma isteğin gelirse tekrar sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur. Video izlemen mümkün olan konular için video izle. Coğrafyadan örnek verdiğim körfezlerin görsellerine bakmak gibi yöntemler mesela, böylelikle akılda kalıcı olur. Sadece okumak yazıyı beyne aktarmaya çalışır, ancak dinlemek duyduğunu, resim veya görüntü gördüğün, beynin bu bilgileri daha kolay işlemesine ve hafızaya aktarmasına yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı