10.sınıf yazında TYT mat ve fen çalışmak mantıklı mı?

Matigre

Hectopat
Selamlar, bölüm olarak eşit ağırlık seçtim. Matematikle aram bir nebze daha iyi olsa da fen ile pek aram yok hatta 9.sınıf biyoloji ve kimya hiç bilmiyorum. 10'dan 11'e geçerken TYT'nin sayısal kısmını çözmeyi düşündüm. Sizce mantıklı mı?

Selamlar, bölüm olarak eşit ağırlık seçtim. Matematikle aram bir nebze daha iyi olsa da fen ile pek aram yok hatta 9.sınıf biyoloji ve kimya hiç bilmiyorum. 10'dan 11'e geçerken TYT'nin sayısal kısmını çözmeyi düşündüm. Sizce mantıklı mı?

En ıyısını yapıyorsun eksiklerini tamamlamak için bolca vaktin var. Bu iradede devam edersen sınavda başarı sağlarsın. İyi üniversitelerde istediğin bölümü seçme şansın olur.

11'e geçeceğim.

11'e geçecekseniz rahat olun, çünkü 11. sınıf eğer iyi bir akademik başarı elde etmek istiyorsanız laylaylom geçireceğiniz son yıl. Açıkçası size 11 için ve TYT için tek bir tavsiye vermek isterim. 11 için matematik ve en azından bir fen dersini sağlam tutun, seneye çok rahat edersiniz özellikle matematikte. TYT için ise 2. dönemden itibaren paragraf ve TYT matematik kamplarına başlayın. Yaza 3, 4 gol önde başlarsınız.

11'e geçecekseniz rahat olun, çünkü 11. sınıf eğer iyi bir akademik başarı elde etmek istiyorsanız laylaylom geçireceğiniz son yıl. Açıkçası size 11 için ve TYT için tek bir tavsiye vermek isterim. 11 için matematik ve en azından bir fen dersini sağlam tutun, seneye çok rahat edersiniz özellikle matematikte. TYT için ise 2. dönemden itibaren paragraf ve TYT matematik kamplarına başlayın. Yaza 3, 4 gol önde başlarsınız.

Çok yüksek akademik hedeflerim var lakin 11.sınıfa bırakmam geç olmaz mı? Laylaylom bir öğrenci olmadığım için seneye direkt senenin başından sınava odaklanmak daha mantıklı olmaz mı?

Çok yüksek akademik hedeflerim var lakin 11.sınıfa bırakmam geç olmaz mı? Laylaylom bir öğrenci olmadığım için seneye direkt senenin başından sınava odaklanmak daha mantıklı olmaz mı?

Olabilir tabii ki, ben laylaylom bir öğrenciydim ve 11. sınıfın başından başlasaydım kesin 4-5 kere bırakmıştım çalışmayı. Tabii sonucu da bu sene çok ağır oldu ama neyse :D

Yavaş yavaş başlayın. TYT Matematik ve 11. sınıf konularını sıkı tutun. İsterseniz TYT Matematik yerine Türkçe de çalışabilirsiniz ki benim size önerim Türkçe olur. İlk başta paragraf, oturttuktan sonra dil bilgisi akar gider.

Edebiyatım gayet iyidir, ayrıca TYT Türkçe'de paragraf ve okuduğunu anlama ağırlıklı sorular çıktığını biliyordum. O yüzden TYT Türkçe çalışmayı hiç düşünmedim. Kitap okuyan biri olarak sınav senesinde paragraf çözmeye başlamam daha mantıklı değil midir?

Edebiyatım gayet iyidir, ayrıca TYT Türkçede paragraf ve okuduğunu anlama ağırlıklı sorular çıktığını biliyordum. O yüzden TYT Türkçe çalışmayı hiç düşünmedim. Kitap okuyan biri olarak sınav senesinde paragraf çözmeye başlamam daha mantıklı değil midir?

Olabilir, bu sizin tercihinize bağlı. İnsan kendi eksiğinin ne olduğunu bilir zaten, eğer matematik çalışmalıyım diyorsanız basın gaza gitsin. Şahsen ben kitap okumayla alakası olduğunu düşünmüyorum Türkçenin fakat siz öyle inanıyorsanız öyle yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı