10. sınıf YKS hazırlığında sistem toplanır mı?

sarisinn

Picopat
Daha fazla  
10.sınıf öğrencisiyim ve YKS’ye erken hazırlanmak istiyorum. Özellikle AYT’de güçlü bir temel oluşturma hedefim var. Şu an bir laptop kullanıyorum ama 4 -5 yıl götürecek bir masaüstü PC toplamak istiyorum. Üniversitede bunun yanına bir iPad almayı da planlıyorum. Bütçem yaklaşık 30–40 bin TL. Bunun yanında zaman zaman internet kafelere gidip oyun oynuyorum; bu alışkanlığın devam mı etmesi yoksa PC toplamamın mı daha mantıklı olduğu konusunda kararsızım.

Mevcut durumda düzenli ders çalışmaya yeni başlıyorum ve OBP’m 89 oluyor, max verimle tyt nin genelini yuzde 70 ini bu sene atıp AYT’ye ağırlık vermem gerekiyor. Toplamak istediğim bilgisayarı hem uzun vadeli kullanım hem oyun hem de ileride üniversitede çalışma düzenimi desteklemek için düşünüyorum. Fakat PC toplamanın ilk haftalarda sadece dikkat dağıtma riski var; yeni sistem, oyunlar ve kurulum süreci ders temposunu etkileyebilir. Ek olarak 30–40 bin TL ciddi bir bütçe ve şu anki laptop sadece ders açısından yeterli olduğu için “gerçek ihtiyaç mı yoksa istek mi?” sorusu önemli hale geliyor.

Durumu üç kısa senaryoyla özetleyebilirim:

• PC’yi şimdi toplarsam ilk aylarda sadece dikkatimin dağılması ve AYT temelinin oturmaması ihtimali var.
  • PC’yi toplar ancak kendime sadece belirli bir zaman sınırlaması koyarsam hem ders hem oyun dengeli ilerleyebilir.
  • Toplamayı bir yıl ertelersem hem çalışma düzenim oturur hem de sadece daha iyi bir bütçeyle daha iyi bir sistem kurma ihtimalim olur.

Bu noktada sizden şu konularda tavsiye almak istiyorum: Benim durumumda şimdi PC toplamak mantıklı mı, yoksa internet kafeye gidip sadece oyun oynayarak devam etmek ve sistemi ileride toplamak daha mı doğru olur? Eğer toplamak mantıklıysa bu bütçede nasıl bir sistem önerirsiniz?

Son düzenleme:
10.sınıf öğrencisiyim ve YKS'ye erken hazırlanmak istiyorum. Özellikle AYT'de güçlü bir temel oluşturma hedefim var. Şu an bir laptop kullanıyorum ama 4 -5 yıl götürecek bir masaüstü PC toplamak istiyorum. Üniversitede bunun yanına bir iPad almayı da planlıyorum. Bütçem yaklaşık 30–40 bin TL. Bunun yanında zaman zaman internet kafelere gidip oyun oynuyorum; bu alışkanlığın devam mı etmesi yoksa PC toplamamın mı daha mantıklı olduğu konusunda kararsızım.

Mevcut durumda düzenli ders çalışmaya yeni başlıyorum ve OBP'm 89 oluyor, Max verimle TYT'nin genelini yuzde 70'ini bu sene atıp AYT'ye ağırlık vermem gerekiyor. Toplamak istediğim bilgisayarı hem uzun vadeli kullanım hem oyun hem de ileride üniversitede çalışma düzenimi desteklemek için düşünüyorum. Fakat PC toplamanın ilk haftalarda sadece dikkat dağıtma riski var; yeni sistem, oyunlar ve kurulum süreci ders temposunu etkileyebilir. Ek olarak 30–40 bin TL ciddi bir bütçe ve şu anki laptop sadece ders açısından yeterli olduğu için “gerçek ihtiyaç mı yoksa istek mi?” sorusu önemli hale geliyor.

Durumu üç kısa senaryoyla özetleyebilirim:

• PC'yi şimdi toplarsam ilk aylarda sadece dikkatimin dağılması ve AYT temelinin oturmaması ihtimali var.
  • PC'yi toplar ancak kendime sadece belirli bir zaman sınırlaması koyarsam hem ders hem oyun dengeli ilerleyebilir.
  • Toplamayı bir yıl ertelersem hem çalışma düzenim oturur hem de sadece daha iyi bir bütçeyle daha iyi bir sistem kurma ihtimalim olur.

Bu noktada sizden şu konularda tavsiye almak istiyorum: Benim durumumda şimdi PC toplamak mantıklı mı, yoksa internet kafeye gidip sadece oyun oynayarak devam etmek ve sistemi ileride toplamak daha mı doğru olur? Eğer toplamak mantıklıysa bu bütçede nasıl bir sistem önerirsiniz?

Hocam toplamayı bence 1 yıl ertelemeyin çünkü 11'den 12'ye geçiş zor oluyor yani işler daha da ciddileşiyor.

Bence şimdiden toplayın kendinize de belirli bir zaman sınırlaması koyun o şekilde daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı