10. sınıfa geçen birine tavsiyeler

stenntugra

Decapat
Daha fazla  
10.sınıfa geçtim, 9.sınıfın 2. dönemi benim için tamamen boş geçti, deprem dolayısıyla (devamsızılıklar yazılmadığı için) sınavlara girdim çıktım onun dışında ya dersten kaçar ya da hiç okula gitmezdim,10.sınıfta ne yapacağım hakkında gram fikrim yok, tavsiyeleriniz nelerdir?

10.sınıfa geçtim, 9.sınıfın 2. dönemi benim için tamamen boş geçti, deprem dolayısıyla (devamsızılıklar yazılmadığı için) sınavlara girdim çıktım onun dışında ya dersten kaçar ya da hiç okula gitmezdim,10.sınıfta ne yapacağım hakkında gram fikrim yok, tavsiyeleriniz nelerdir?
Yaz tatilini iyi değerlendir

Yaz tatilindesin 3 ay boşun var. Paragraf, problem, kitap. Her yere yazıyorum her yere de oturuyor.
9 konuları çok kıyamet konular değil, evde YT ile falan halledilir gibime geliyor, soru da çözersin iyice pekişir.

Öyle yani, fikrin olmayacak bir şey yok koskoca 3 ayın var, geçirebildiğin kadar verimli geçir.

Ben de 10.sınıfa geçiyorum eylül ayında. Kendini çok kasma. Oyun falan oyna arkadaşlarınla gez ama az da olsa tekrar yap.

Eğer bir hedefin varsa şimdiden çalışmaya başlayabilirsin.
Normalde insanlar 10.sınıfta eğlenmene bak sonra çalışırsın vesaire diyor fakat eğer bir hedefin varsa ve bunu gerçekten yapmak istiyorsan. Kafana tak kendini zorlamaya çalış ve şimdiden üniversite sınavı için çalışmaya başla lise ortalamanı yüksek tut. Hocalarla aranı iyi tutmaya çalış her zaman muhabbet halinde ol. Ders harici de aynı şekil hal hatır sor kısacası herkesle iyi geçin.
Arkadaş ortamına dikkat et seni kötü yollara süreklemelerine izin verme. Başka verebileceğim tavsiyeler sanırım yok. Başarılar dilerim.

9 ile aynı, özel bir şey yok. Ben sadece daha fazla boşlamıştım ve dersler sıkıcı gelmeye başladığı için daha fazla uyumuştum. Hele hele o felsefe dersi, bazı hocalar mükemmel anlatır bazıları sürekli sıkıcı şekilde ve dini de katarak anlatır. Sana tavsiyem dersleri sakın boşlama ben acısını sınavlarda çektim. Yaz tatilinde olabildiğince eğlen ve ders çalış çünkü cidden konular zor oluyor. Kitap oku, ders çalış, oyun oyna, gez toz eğlen. 11'de zaten YKS düşünmeye başlıyorsun. Ha unutmadan söyleyeyim hocalarla iyi anlaş. Nedenini sözlülerde misliyle anlarsın 😄.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı