10. sınıfta açığa geçen biri açık liseyi erken bitirebilir mi?

Cemtastan23

Hectopat
Makaleler
1
10. sınıfta, sınıfta kalıp açığa geçen biri sanırım açık lisede de yine 10. sınıftan devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bu açık lise de dönem, kredi tarzı olaylar varmış yani biraz farklı bir durum. Bir kişinin açık liseyi 1 sene daha erken bitirme ihtimali var mı?

Mantık penceresinden bakarsak, olmaz. Olayın içyüzünü bilmediğimden söylüyorum. Ben de 12.sınıfta açığa geçtim o ara korona yeni piyasaya sürülmüştü(yarasa yiyen soysuzlar) Sonra evde hapis hayatından sonra, sınıfta kaldım sınava da girmemiştim. Ertesi sene yine kaldım. En sonda diplomayı bir şekilde aldım çıktım bu sene öyle sınava girebildim. Kalınca mecbur bidaha aynı roundu turlayacaksın kaçarı yok.

1 yıl erken bitirmeye mi ihtiyacın var? Lisendeki hocalara kesinlikle sor. Bug vardır belki de, kim bilir. Anlatırlar öğrenirsin.

Mantık penceresinden bakarsak, olmaz. Olayın içyüzünü bilmediğimden söylüyorum. Ben de 12.sınıfta açığa geçtim o ara korona yeni piyasaya sürülmüştü(yarasa yiyen soysuzlar) Sonra evde hapis hayatından sonra, sınıfta kaldım sınava da girmemiştim. Ertesi sene yine kaldım. En sonda diplomayı bir şekilde aldım çıktım bu sene öyle sınava girebildim. Kalınca mecbur bidaha aynı roundu turlayacaksın kaçarı yok.
Normal örgün eğitimde kalmış birisinden bahsediyorum hocam. Siz örgün eğitimde mi 2 kere kalıp okumaya devam ettiniz?

@333365 hocam bi bakabilir misiniz rica etsem.

Son düzenleme:
Merhaba. Aşağıdaki şartları sağladığınız an mezun olursunuz:
  • 170 ve üzeri krediye sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem ve üzeri okumak. 18 yaş ve üzeri açık lise öğrencileri için bu dönem sayısı 5.
  • Ortak dersinizin kalmaması. Ya muaf olacaksınız ya da başaracaksınız. Türk Dili ve Edebiyatı dersini başarmak mecburiyetindesiniz, muaf olunmuyor.
Bu şartları sağladığınız an mezun olursunuz. Açık lisede yılda 3 kez sınav oluyor ve ek sınavlar da yapılabiliyor. Her bir sınavı bir dönem olarak düşünebilirsiniz.

Merhaba. Aşağıdaki şartları sağladığınız an mezun olursunuz:
  • 170 ve üzeri krediye sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem ve üzeri okumak. 18 yaş ve üzeri açık lise öğrencileri için bu dönem sayısı 5.
  • Ortak dersinizin kalmaması. Ya muaf olacaksınız ya da başaracaksınız. Türk Dili ve Edebiyatı dersini başarmak mecburiyetindesiniz, muaf olunmuyor.
Bu şartları sağladığınız an mezun olursunuz. Açık lisede yılda 3 kez sınav oluyor ve ek sınavlar da yapılabiliyor. Her bir sınavı bir dönem olarak düşünebilirsiniz.
Açık lise olayını hiç bilmediğimden soruyorum da 10. sınıfta kalan birinin kredisi veya dönemi nasıl anlaşılıyor hocam? Muhtemelen değişkenlere bağlı bir şey ama genelde 10. sınıflar için bu değerler kaç oluyor? Bir de sanırım 11'den değil de yine 10. sınıftan başlayacak, doğru muyum?

Normal örgün eğitimde kalmış birisinden bahsediyorum hocam. Siz örgün eğitimde mi 2 kere kalıp okumaya devam ettiniz?

@333365 hocam bir bakabilir misiniz rica etsem.

Erken bitirebilirsin yılda 2 sınav ve her sınav da 1 okul yılı bitirebiliyorsun 2.5 yılda bitirmek mümkün.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı