10. sınıfta açığa geçilmeli mi?

BulgarUmut

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2021
Mesajlar
2.698
Çözümler
18
Yer
İstanbul
Dostlar şu anda 10. sınıfım geçen sene kaldım bu dönemde ortalamam pek iyi değil çalışmaz isem geçemem. Kendi tekstilimiz var orada çalışıyorum. Bu konuyu anneme açtım olumlu yanıt verdi babama da açtım ne yaparsan yap beni ilgilendirmiyor diyor. Kafam çok karıştı ne yapmam lazım önerileriniz nedir? Eğer açığa geçersem iş dışında Photoshop ve yazılım kursları da almayı planlıyorum. Açık öğretime geçme süresi nisan 3'da kapanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Size tavsiyem vaktiniz varken açığa geçmeniz, eğer biraz durumunuz var ise sat sınavlarına hazırlanıp Kanada'da üniversiteye gidebilirsiniz, evde yazılım ya da bilgisayar hakkında bilgilerinizi geliştirin ve bol bol İngilizce çalışın. Tekrar kalırsanız okul hayatınızdan çok daha fazla süre götürecek, gerek yok.
 
Hocam açık hakkında bilgi verdiğim bir mesajımı alıntılıyorum, açığı tamamlayabilecek iseniz geçmeniz en mantıklı olan seçenek.

Gündelik hayatınızda okul harici görüştüğünüz arkadaşınız yoksa sosyallik açısından sorun çekeceksiniz, uyku düzeniniz gelen rahatlamayla birlikte gevşeyebilir ve buna bağlı olarak günlük yaşantınızda sorun yaşayabilirsiniz. Ailenizi ikna etmek konusunda ise bir süre sonra açıköğretimin zararlı bir şey olmadığını, örgün bir kuruma gitmemenin insana daha fazla kendisini tanıma fırsatı sunduğunu belirtebilirsiniz. Bir kırılma anı olacak ve örgünde kalmakla açığa geçmek arasındaki farkı düşüneceksiniz. Kararınızı iyi verin, özdisiplin konusu açığa geçtiğinizde kendisini gösterecektir. Unutmayın ki yeniden örgüne geçme fırsatınız bulunacak bu yüzden açığı tecrübe etmenizi ve örgünle açık arasındaki gözlemlediğiniz farkı göz önünde bulundurarak ya açıktan devam etme ya da örgüne geçme kararı almanızı tavsiye ederim.
Benzer bir konu: 10. sınıfta açık liseye geçmek mantıklı mıdır?
 
Hocam açık hakkında bilgi verdiğim bir mesajımı alıntılıyorum, açığı tamamlayabilecek iseniz geçmeniz en mantıklı olan seçenek.

Benzer bir konu: 10. sınıfta açık liseye geçmek mantıklı mıdır?

Örnek veriyorum, ben genelde dışarıda insanlarla takılmayı sevmem, evde işimi yaparım sporuma giderim. Ayda 1 kez birileriyle buluşurum gezerim, o da bana hayli hayli yeter fazlasını sevmem. Gelecek için hedeflerim de örgün eğitim ile olmadığı için, örgün eğitim bana fazlasıyla gereksiz kalıyor, ama meslek lisesi okuyorum bu yüzden zaten seneye Full stajdayım bu yüzden de örgün eğitimde kalıyorum zaten 3 aya okulu bitireceğim. Eğer sizin de örgün eğitimde böyle bir avantajınız varsa kalabilirsiniz, ama onun dışında örgün eğitim bana vakit kaybı geliyor, hocalarım yaşlı bunakların teki diyorsanız yolun başındayken, bir kez daha kalmadan geçin diye tavsiye ediyorum. İnanın lisede yaşayacağınız sosyalliğe çok fazla ihtiyacınız yok, hayatınızın çok küçük bir kısmı. Zaten Türk eğitim sistemi de göz önünde, saygılar.
 
Dostlar bugün velim ile müdür yardımcısıyla görüştük bana geçebileceğimi söyledi 53 ortalama yapmam gerek sadece eğer geçersem dil okuyacağım 2. dil olarak B2 seviyesinde İngilizcem var kurs görmüştüm bu şekilde belki yurt dışına gitme şansım olabilir eğer bu senede kalırsam mecbur açığa geçeceğim ancak hedefim çalışıp liseyi örgün bir şekilde bitirmek yorumlarınız için teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı