Çözüldü 10. sınıfta açığa nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Roger Taylor

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Ankara
Nasil bir yol izlemeliyim hiçbir şey bilmiyorum. Kredi sistemi falan varmis da onlar ne onu da bilmiyorum. Gecen sene sinifta kaldim, acik liseye nasıl gecerim? Nelere dikkat etmeliyim, neler yapmaliyim? @333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezine giderek kayıt yaptıracaksınız, üstte detaylıca anlatmış. Bu yüzden bu kısmı pas geçiyorum. Açık lisede dönem sistemi olur, bunlar da 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. dönemlerdir. Dönemlerin tekabül ettiği sınıflar:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıf.
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıf.
  • 5 ve 6. dönem 11. sınıf.
  • 7 ve 8. dönem 12. sınıf.
Her bir sınav zamanı bir dönem olarak geçer ve almak zorunda olduğunuz ortak dersler olur, bunlar da her lise türünde olan kültür dersleridir. Açık liseden mezun olmanın şartları:
  • 170 kredi ve üzeri sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem okumak.
  • Ortak dersin hepsini başarmak zorundasınız. Ya muaf olmalı ya da başarmalısınız. Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz.
Bir dersten 3 sınav kalırsanız da muaf oluyorsunuz ancak Türk Dili ve Edebiyatı dersini başarmak mecburiyetindesiniz, muaf olamıyorsunuz. Muaf olduğunuz derslerin kredisini de alamıyorsunuz. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Konuyla alakalı aklınıza takılan soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
@Roger Taylor, pandemi zamanında açık lise sınavları Online olarak yapıldı ve bu süreç içerisinde Telegram gruplarında, yardımlaşa yardımlaşa soruların çözüldüğü iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre de para karşılığında milletin sınavlarının yapıldığı söyleniyordu. İddia edildi demek mecburiyetindeyim çünkü bunu ispatlayabilecek bir kanıtım yok. Anlamışsınızdır muhtemelen.

@Roger Taylor, o konu hakkında bir fikrim yok maalesef de aldıkları ücret de cüzi miktar zaten. Kaç TL idi? 50-100 TL civarında olması lazım ve evet, çok çalışabilirseniz iki sene içerisinde bitirebilmek mümkün. Bunun ek sınavı, üçüncü dönem sınavı derken bir şekilde bitiyor anlayacağınız. Geç bitme gibi bir durumun kolay kolay olacağını sanmam, bunun için hiç çalışmamanız gerekir.

@Roger Taylor, öğrenebilirsiniz. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezini arayın, kayıt ücreti olup olmadığını sorun. Var derlerse de ne kadar olduğunu öğrenip konuya geri dönüş sağlar mısınız?

@Roger Taylor, öğrenebilirsiniz. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezini arayın, kayıt ücreti olup olmadığını sorun. Var derlerse de ne kadar olduğunu öğrenip konuya geri dönüş sağlar mısınız?

Saat 4 gibi arar konusurum. Tesekkur ediyorum her sey icin.

@333365, arıyorum ancak sürekli hat meşgül atıyor. Bir sorum daha var, açık liseye kaydım anında mı oluyor yoksa kayıt onaylanma sistemi gibi şeyler var mı? Anında onaylanırsa mesele yok, onaylanmazsa eğer onaylanana kadar okula gitmem mi lazım?

konuya geri dönüş sağlar mısınız?

Son düzenleme:
@Roger Taylor, kaydınızı yaptığınız gibi onaylanıyor. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Kaydınızı yapıp istenen parayı yatırıyorsunuz. İstenen paranın ne kadar olduğunu hatırlayamıyorum da 50-100 TL arası paradır. Ders seçimi zamanında da alacağınız dersleri seçiyorsunuz.

@Roger Taylor, kaydınızı yaptığınız gibi onaylanıyor. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Kaydınızı yapıp istenen parayı yatırıyorsunuz. İstenen paranın ne kadar olduğunu hatırlayamıyorum da 50-100 TL arası paradır. Ders seçimi zamanında da alacağınız dersleri seçiyorsunuz.

1725988837378.png

Sanırım bunu seçeceğim T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Ödeme Servisi adresinden. Kayıt bedeli 300 TL gözüküyor.

@Roger Taylor, evet onu seçiyorsunuz. 300 TL ise gene iyi aslında. Okula gitmeme bedeli olarak düşünebilirsiniz :D 300 TL de günümüz için adamakıllı para değil. Bir simit 10-20 TL aralığında zaten.

@Roger Taylor, evet onu seçiyorsunuz. 300 TL ise gene iyi aslında. Okula gitmeme bedeli olarak düşünebilirsiniz :D 300 TL de günümüz için adamakıllı para değil. Bir simit 10-20 TL aralığında zaten.

Son kez sizi rahatsız edeceğim sanırım, hali hazırda olduğum liseye dilekçe vs. vermem gerekiyor mu açığa geçeceğim için?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı