Çözüldü 10. sınıfta açığa nasıl geçilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Roger Taylor

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Ankara
Nasil bir yol izlemeliyim hiçbir şey bilmiyorum. Kredi sistemi falan varmis da onlar ne onu da bilmiyorum. Gecen sene sinifta kaldim, acik liseye nasıl gecerim? Nelere dikkat etmeliyim, neler yapmaliyim? @333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. İlinizdeki en yakın halk eğitim merkezine giderek kayıt yaptıracaksınız, üstte detaylıca anlatmış. Bu yüzden bu kısmı pas geçiyorum. Açık lisede dönem sistemi olur, bunlar da 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. dönemlerdir. Dönemlerin tekabül ettiği sınıflar:
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıf.
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıf.
  • 5 ve 6. dönem 11. sınıf.
  • 7 ve 8. dönem 12. sınıf.
Her bir sınav zamanı bir dönem olarak geçer ve almak zorunda olduğunuz ortak dersler olur, bunlar da her lise türünde olan kültür dersleridir. Açık liseden mezun olmanın şartları:
  • 170 kredi ve üzeri sahip olmak.
  • Zorunlu olarak 8 dönem okumak.
  • Ortak dersin hepsini başarmak zorundasınız. Ya muaf olmalı ya da başarmalısınız. Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz.
Bir dersten 3 sınav kalırsanız da muaf oluyorsunuz ancak Türk Dili ve Edebiyatı dersini başarmak mecburiyetindesiniz, muaf olamıyorsunuz. Muaf olduğunuz derslerin kredisini de alamıyorsunuz. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Konuyla alakalı aklınıza takılan soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
@Roger Taylor, okulla bir ilişiğinizin kalmadığını göstermeniz için tasdikname almanız yeterli olur. Bunu açığa geçeceğiniz zaman yapınız.

@Roger Taylor, artık ona gerek yokmuş. Tasdiknameyi halk eğitim merkezindeki memur çıkartıyormuş. Doğrudan ilinizdeki en yakın halk eğitim merkezine giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
@İmamic, teşekkür ederim. Değiştiğinden haberim yoktu.

@Roger Taylor, evet. Gerekmiyor. Müdür yardımcısına gidecekseniz de doğrudan tasdiknameyi sorun. Süreci sormaya kalkarsanız, sizi açık liseye geçirmemek için uğraşabilir çünkü okullar öğrenci kaybetmek istemez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı