10. sınıfta alan seçiminde sayısal seçilmeli mi?

Ben benim yaşıtımdaki kızlarla konuşmayı hiç sevmiyorum konuşurken cahille konuşmak gibi hissediyorum dövesim geliyor en Max bu kadar açıklayabilirim erkek de sevmiyorum muhabbeti sarıyor arka sıralarda vb.

Yaşıtlarınla sohbet ediyorken onlara zarar vermek istiyorsan psikolojik destek almayı deneyebilirsin.
 
8. sınıfın sonuna kadar akademik hayatımı ciddiye alan biri değildim, 8. sınıfın sonlarına doğru yazılımla ilgilenmeye başlayınca kariyer yapmak istediğim mesleği bulduğumu fark ettim ve liseye geçince akademik hayatımı ve kariyerimi ciddiye almaya başladım. 9. sınıfta 85 gibi son anda taktir aldığım bir notla geçirdim ve hiç taktirin altında belge almadım. Bildiğiniz üzere yarın tatil bitecek ve ben 10. sınıf olacağım ve bu dönemi ciddiye alıp 90-95 ortalamanın üstünde yapıp sayısal seçmek istiyorum. İlk baştada dediğim gibi yazılım alanında kendimi geliştirip bu bölümü iyi bir üniversitede okumak istiyorum. 9. sınıfta matematik ortalamam 85'in üstünde falandı galiba, notlarım iyiydi, çok çalışmadan 87 - 93 gibi notlar getiriyordum fakat fizik kimya gibi sınavlardan notlarım kötüydü. Ama çalışmadığım için öyle olduğunu düşünüyorum. Sizce sayısal seçip hayalimdeki meslek için mi çalışmalıyım? Yoksa sevmediğim alanlara (EA, sözel gibi alanlara) mı yönelmeliyim?

Bence hayalindeki meslek için çalışmalısın, istemediğin bir mesleği yapmak hayat kaliteni büyük oranda düşürecektir.
 
Yaşıtlarınla sohbet ediyorken onlara zarar vermek istiyorsan psikolojik destek almayı deneyebilirsin.

Narsist olabilir bence. Normal olmadığı kesin. Umarım bir gün fena ağzını burnunu dağıtırlar bunun da kendine gelir. Kafatası kısmında sıkıntı olabilir. Darbe yerse nöronlar tekrardan çalışmaya başlayabilir.
 
Bu nasıl bir soru?
"çalışıp yapabileceğimi düşündüğüm bi alana mı girmeliyim yoksa sevmeme rağmen sayısala göre daha kolay olduğunu düşündüğüm risksiz alana mı girmeliyim" soru bu

Okulu sıçrama tahtası olarak kullan ve hayalin neyse onun peşinden koş.

İyi bir yazılımcı olmak için bırak iyi bir okula gitmeyi, okula bile gitmene gerek yok. İleride insanlar senin nereden mezun olduğuna değil, neleri tecrübe ettiğine bakacak.

Yaşın genç. Şimdiden proje geliştirmeye başla. Ufak ufak girişimlerde bulun.
üniversiteyi merak ediyor ve eğer üniversite iyi bir üniversiteyse gidilmesi ve okunması gereken bir yer olduğunu düşünüyorum , hedefim sadece yazılımcı olmak değil , iyi bi yazılımcı olmak

tavsiyelerini yazan diğer tüm hocalarım ve arkadaşlarına teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı