Eğer ki 1 defa sınıf tekrar yaptıysanız komisyona başvurabilirsiniz. Bunun dışında diğer sebepler için MEB genelgesini okuyabilirsiniz.
Arkadaşlar öncelikle yeni kurallar 9'lara geçerli diye duydum bir de derslerim zayıf daha önce de hocalar zaten söylemişti bu senede kalacağımi düşünüyorlar ve bende öyle düşünüyorum açığa ne sebeple geçebilirim?
Yeni kurallar 9'lara geçerli diye bir şey yok. Sınav sistemi değiştiği zaman 12. sınıflar nasıl yeni sınavlara giriyorsalar sizde kurallara tabiisiniz. Açık liseye geçmek çok zorlaştı ancak 2. defa sınıfta kalabilirseniz, anne veya babanız ölürse, babanız başka bir şehirde iş kurar ve taşınmanız gerekirse, depremzedeyseniz konteyner kentte yaşıyorsanız, zihinsel veya fiziksel engelli iseniz, sürekli bakım gerektiren bir sağlık durumunuz varsa vb. geçebilirsiniz. Yönetmelikte hafızlık kursuna gidenler ile ilgili de bir geçiş maddesi var isterseniz onu araştırın ama büyük ihtimalle o da kolay bir yöntem değildir. Açık liseye geçmeye çalışmak yerine derslerine çalışın, derslerinizi dinleyip sınavdan önce 2-3 saat çalışsanız kolaylıkla geçebileceğiniz konular görüyorsunuz. Hayatınızı mahvetmeyin.
Hocam geçen sene bile zar zor geçtim bu sene zor gibi.
Çalışana zor diye bir şey yok. O konuları yapamamanızın tek yolu 70 IQ'dan düşük bir zeka seviyesine sahip olmanızdır zaten öyle olsaydınız örgün eğitime değil özel eğitime yönlendirilirdiniz. Demek ki sıkıntı çalışmamanız.
Eğer ki 1 kere dahi sınıf tekrarı yapmadıysanız söylediğim maddeden yararlanamazsınız. Okuldaki derslerinize çalışın 10.sınıf dersleri çok zor değil biraz kafa yorarak yapabilirsiniz. Okula bakış açınızı değiştirin zorla gidiyor gibi bakarsanız zaten bitiremezsiniz.Hocam 9. sınıfi geçtim ama bu sınıfi geçeceğimi düşünmüyorum tavsiyeniz uyarınız vb varsa sevinirim.
Eğer ki 1 kere dahi sınıf tekrarı yapmadıysanız söylediğim maddeden yararlanamazsınız. Okuldaki derslerinize çalışın 10.sınıf dersleri çok zor değil biraz kafa yorarak yapabilirsiniz. Okula bakış açınızı değiştirin zorla gidiyor gibi bakarsanız zaten bitiremezsiniz.
Sınıf tekrarını okuyorum şu anda gecebilirmiyim açığa?Eğer ki 1 defa sınıf tekrar yaptıysanız komisyona başvurabilirsiniz. Bunun dışında diğer sebepler için MEB genelgesini okuyabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.