10. sınıfta hangi bölüm seçilmeli?

gfrcertx

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben 10. sınıfım ve bu sene bölüm seçmeniz gerekecek. Bizim okulumuzda sözel bölümü olmadığı için sayısal, eşit ağırlık ve dil arasından seçmem gerek. Sayısalım en fazla ortadır. Matematik yazılısından 80, kimya 46, fizik 60, biyoloji 70. Matematiğim ortalama olsa da fen derslerim görüldüğü gibi çok düşük. Kendimi en çok dil alanında başarılı buluyorum, belki B2 seviye İngilizcem vardır. Annem dil seç, babam ve arkadaşlarım sayısal seç diyorlar. Ben sözelde arkadaşlarıma göre iyi olduğum için eşit ağırlık da düşünüyorum. Kendimi sözelde sayısaldan daha başarılı buluyorum ve eşit ağırlık bölümü bana en uygun gözüküyor, sayısalım orta (matematik) ve sözel derslerim iyi olduğundan buraya yöneldim ama işsizlik korkusu ve sevmeyeceğim bir iş korkusu var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ne seçeceğin sana kalmış ama benim tavsiyem arkadaşın istiyor diye seçme birşeyi, seçtiğin bölüm mesleğini oda 30 yıllık hayatını etkileyecek.

EA ve dil iş imkanı düşük özellikle dil. Sayısal seçmen en iyisi olacaktır. Hem sınıf ortamı kaliteli oluyor hem de iş imkanı yüksek oluyor.

Sayısal tabii ki. Diğerleri çok seçenekleri yok. Yerinde olsam sayısaldan diş hekimliği okumak için köpek gibi çalışırdım. İnanılmaz paralar dönüyor.
Diş hekimliğinden yatay geçiş yaptım sevmeyen yapamaz.

Diş hekimliğinden yatay geçiş yaptım sevmeyen yapamaz.
Para dönme kısmı doğru olabilir ama onun içinde klinik açıp müşteri kitlen olması lazım buda zor her yer klinik zaten.

Arkadaşlar, ben 10. sınıfım ve bu sene bölüm seçmeniz gerekecek. Bizim okulumuzda sözel bölümü olmadığı için sayısal, eşit ağırlık ve dil arasından seçmem gerek. Sayısalım en fazla ortadır. Matematik yazılısından 80, kimya 46, fizik 60, biyoloji 70. matematiğim ortalama olsa da fen derslerim görüldüğü gibi çok düşük. Kendimi en çok dil alanında başarılı buluyorum, belki B2 seviye İngilizcem vardır. Annem dil seç, babam ve arkadaşlarım sayısal seç diyorlar. Ben sözelde arkadaşlarıma göre iyi olduğum için eşit ağırlık da düşünüyorum. Kendimi sözelde sayısaldan daha başarılı buluyorum ve eşit ağırlık bölümü bana en uygun gözüküyor, sayısalım orta (matematik) ve sözel derslerim iyi olduğundan buraya yöneldim ama işsizlik korkusu ve sevmeyeceğim bir iş korkusu var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayısal seçersen seçenek bol eşit ağırlık seçersen ezber bol ancak seçenek de yok değil. Dil de seçebilirsin ama eşit ağırlıktan daha azdır bölümleri sanırım.

İşlem yapmayı, analitik düşünmeyi seviyorsan geç sayısala ancak 11-12.sınıf matematiğine kendini hazırlaman gerek inişli çıkışlı olacak :D edebiyat yine var, yok değil.

Diğer branşlar için yorum yapmayacağım sayısalı seviyorum zevkli bölüm. (sadece matematik, biyoloji ömrüm boyunca sevmedim sevmeyeceğim de, tıp bölümü için eğer gerçekten seviyorsan yaparsın yoksa acı çekeceğini düşünüyorum.)

Yapmayı istediğin meslek hangisi? Tercihini buna göre yapmalısın bence. "İngilizcem iyi ben buradan yürürüm" mantığı çok mantıklı değil sadece eğer aşırı istek ve dil konusunda çaban varsa düşünmelisin bence. Sözelden de çok bir seçeneğin olmaz meslek olarak ayrıca sözele fazla mesai ayırmadan derece yapanlar var yani önü çok da açık değil. Sayısalda meslek çeşitliliği daha fazla ve daha garanti (eğer başarılı olursan). Ama eğer dilden ilerlemek istiyorsan buna göre isteklerini ve gelecek planlarını şekillendirmelisin, buna göre çalışmalısın.

Dil okuyan arkadaşlarımın çoğu ya esnaf olan babasının yanında işe girdi ya da kurye oldu. Bu bölümler okunmaz demiyorum ama sayısal bölümlerde bile işsiz kalabilen insanlar olduğunu düşünürsek, bu bölümlere ekstra yatkın ve azimli olmak gerekiyor. Gerekli çalışmayla kimyayı da yaparsın, fiziği de, biyolojiyi de. Sistem tam olarak zekâya değil, düzenli çalışıp çalışmadığına bakıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı