10. sınıfta hangi bölüm seçilmeli?

Merhaba 10. sınıfa gidiyorum. Bugün sınıf hocamız gelip bölüm seçmemizi istedi 1 hafta kadar bir süre verdi. Karar veremiyorum sözelim sayısalımdan çok daha iyi sayısalda kimyam ve fiziğim fena değil matematikte çok iyi değilim. Ama yazılıma yönelmek istediğimden dolayı da bir yandan sayısal seçmek istiyorum ama eşit ağırlıkta daha rahat edeceğimi biliyorum. Çok kararsız kaldım sizce ne seçmeliyim? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Bence sayısalı tercih edin matematik fizik kimya bir şekilde halledersiniz benim lisede fiziğim berbatti kimya ile matematik orta halliydi bir şekilde halletim şu an ise atılım üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum yani en kötü son sene sözele dönersiniz sözel dersler çok zor olmuyor 1 senede halledilir.

Merhaba 10. sınıfa gidiyorum. Bugün sınıf hocamız gelip bölüm seçmemizi istedi 1 hafta kadar bir süre verdi. Karar veremiyorum sözelim sayısalımdan çok daha iyi sayısalda kimyam ve fiziğim fena değil matematikte çok iyi değilim. Ama yazılıma yönelmek istediğimden dolayı da bir yandan sayısal seçmek istiyorum ama eşit ağırlıkta daha rahat edeceğimi biliyorum. Çok kararsız kaldım sizce ne seçmeliyim? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Yazılım da çok büyük yoğunluk var. Ben inşaat mühendisliğine döneceğini düşünüyorum bu işin.

İstediğin mesleğe, alana, bölüme yönel. Sayısal zaten Lise'de kolay oluyor. Mantığını kavraman kısa sürer. Yani 7-8'deki gibi olmuyor :D

7 8 le 11 12'yi kıyas yapıp 7-8'e zor nasıl dedin, inan bilmiyorum.

10. sınıf fiziği ile 11.sınıf fizğini karıştırma 2-3 gün çalışmayla olacak işler değil.
Matematik müfredatı aşırı zorlamıyor.
Biyoloji ezber genel manada sistemler var. Sadece bilgi var. Öğrenip türetme gibi bir şey yok.
Kimya hocamız çok mükemmel o yüzden bana çok basit geliyor. Kadın gerçekten her yönden mükemmel. Bundan sebep yorum yapamayacağım.

Eğer çalışacaksan her sınav sezonu 1.5 - 2 ay uykusuz kalıp, gece 1 de yatıp sabah 7'de kalkıp (uykuya düşkün biri olarak bana çok zor geliyor) okula gidip, teneffüsde bile ders çalışacaksan gel.

Yok işte 2 güne matematik 3 güne fizik 2 günde de kimya biyoloji yaparım kafasındaysan. Gelme, üzülürsün.
Ama özellikle 2006 'lılarda bir yazılım mühendisliği aşkı var. Anlamış, kavramış değilim.

Bakıyorum da herkes Lise'de zorlanmış. Bilmiyorum bana mı kolay geldi diye de, benim 7-8'de fazla iyi sayısalım yoktu. Aynı kafayla Lise'de daha iyi sayısal yaptım.
Zor diyorsanız zor olsun, ne diyeyim.

Hocam bende aynı kafayla 6. sınıfta Teog'da çoğu soruyu yaparken 8'de LGS'de %15'de kaldım.
Kafa aynı olsa da sistem değişebilen bir şeymiş. Değil mi?

Öncelikle şöyle bir şey yok; sayısal yerine sözel seçeyim matematik yok rahat rahat geçerim. Evet liseyi rahat geçersiniz ancak sonrası pek farklı olmayacak zira aşırı okuma yapmanız gerekecek. Eşit ağırlık seçerseniz zaten matematik bilmiyorsanız yüksek ihtimalle yine yüksek öğrenimde seçeceğiniz bölümde sorun yaşayacaksınız. O yüzden sayısal, sözel veyahut eşit ağırlık ayrımı yapmayın çalışacak mısınız? Çalışacaksanız istikrar sağlayabilecek misiniz? Sağlayamazsanız bunun için bir şey yapacak mısınız? Bunları ve hangi alana ilgi duyduğunuzu düşünün. Fizyolojik bir sorununuz yoksa çalışıp da yapamayacağınız bir ders yok o yüzden gerisi teferruattır.

Hocam bende aynı kafayla 6. sınıfta Teog'da çoğu soruyu yaparken 8'de LGS'de %15'de kaldım.
Kafa aynı olsa da sistem değişebilen bir şeymiş. Değil mi?
Haklısınız ancak şu anki sistemdeki sayısal da zor. Küçük kardeşimi okutuyorum ben. Sorular bir tık zor gibi geliyor bana. Yani o yaştaki çocuk için.
Her neyse, siz öyle diyorsanız öyle olsun :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı