10. sınıfta özürsüz devamsızlık 20 gün olursa sınıfta kalınır mı?

Güncelleme: Müdür ile konuştun ve bundan sonra devamsızlık yapmamak şartıyla beni geçireceğini söyledi

Geçmiş olsun sınıfta kalıyorsun toplam gün 30'u geçmiş ve sildirme diye bir şey de yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Nickname41 devamsızlığını silecek yani. İyiymiş, adına sevindim

benim 23 gun özurlu 2gun ozursuz sınıfta mı kalıyorum acaba.(10.sınıfım)

Hayır. Toplam devamsızlığınız 25 gün etmiş, özürsüz sınırını da aşmamışsınız.

Yanlış bilgi
benim 23 gun özurlu 2gun ozursuz sınıfta mı kalıyorum acaba.(10.sınıfım)
Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında:
Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.
Kalıyorsunuz hocam.

@Crvena Zvezda Allah Allah, sen şu işe bak yav. Yönetmelikte ne hikmetse öyle yazmıyor.

@Crvena Zvezda, fotomac.com.tr sitesinden neden eksik alıntı yapıyorsunuz? Belirttiğiniz kaynağın da devamı var.

Sadece 20 gün özürlü devamsızlık hakkı var demek, ayağı kırılan birinin 10 gün izinsiz devamsızlık yaptıktan sonra doktora gidip rapor almasını beklemeye benziyor. İnternette her yazılana güvenmemelisiniz ve güvendiğiniz yerleri de tamamen okumalısınız. Eksik okuduğunuzda yanlış anlayabiliyorsunuz.

@56153 hocam arkadaşlara yüz kere haber sitelerini baz almayın diye söylüyorum da MEB gibi bir resmi kaynak dururken ısrarla orayı kaynak olarak almaya devam ediyorlar. Yapacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…