10. sınıfta tıp için nasıl çalışılmalı?

on123

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben şu anda 10. sınıfa gidiyorum. Hedefim önceden özel eğitim öğretmenliğiydi. Şimdi önü kapanır diye vazgeçer gibiyim. Tipi çok istiyorum ama matematik, sayısal derslerde zorlanıyorum. Sayısalda tıp diş eczacılık hemşirelik bunlardan biri olmazsa sırasıyla diğerine kaymayı planlıyorum. Tıp dışındakileri iş bulma kesin değil ama öncelikli hedefim tıp sizce yapılabilir mi? Nasıl çalışmam lazım? Sayısalda iyi bir şey imkansızdır gibi geliyor. Şimdi çalışmaya başlasam başarabilir miyim?

Sınavlara elimden geldiğince çalışıyorum. Notlarım iyi matematikten hangi kanalı takip etmeliyim.

Matematikle aran nasıldı 10 da. Şu anda tıp mı hedefliyoruz?

Teşekkür ederim.

Tıp değil, amacım iyi bir üniversitede mühendislik. Kısaca cevap verecek olursam en azından tıpa gidebilecek bir sıralama hedefliyorum. Matematik en sevdiğim dersti diyebilirim pkbo biraz sıkar onun dışında güzel geçeceğini düşünüyorum. Ben rehber matematikten anladığım için ondan dinlemiştim ancak siz mert hoca, Eyüp b. vs. bakabilirsiniz.

Tıp değil, amacım iyi bir üniversitede mühendislik. Kısaca cevap verecek olursam en azından tıpa gidebilecek bir sıralama hedefliyorum. Matematik en sevdiğim dersti diyebilirim pkbo biraz sıkar onun dışında güzel geçeceğini düşünüyorum. Ben rehber matematikten anladığım için ondan dinlemiştim ancak siz mert hoca, Eyüp b. vs. bakabilirsiniz.

Teşekkürler.

10. sınıfsın daha ya. Sınava daha kaç yılın var. Şimdiden günde 2 saat çalışmaya başlasan, sınav senende 6 saate çıkartsan ilk 20 bin rahat gelir. 3 yılda sadece eksiklerini kapat, arkadan eksiğin gelmesin yeter.

Youtube'daki hocanın çözdüğü sorunun ne önemi var? Konu anlatımını nasıl anlattığı önemli. Ha eğer ki soru çözümü yapıyorsan o başka.
İzlediğin ders matematikse soru çözümü de önemli. Sen anlatanın gözünden soruların nasıl çözüldüğünü görmezsen nasıl çözeceksin?

Tamam zaten ona soru çözümü deniyor. Konu anlatımı konusunda ben dinliyordum bazen, 10. sınıfta fonksiyonları dinlemiştim, güzel anlatıyordu.
Soru çözümü de konu anlatımının içinde oluyor zaten. Konuyu anlattıktan sonra örnek sorular çözmesi lazım. Ben de zaten bir anda çat diye AYT tarzı soru çözsün demiyorum. Eyüp B. nin kitabında o sıra çok güzel ilerliyor mesela. Önce örnek sorularda nispeten kolay ama aralarda yine güzel yorumlar katan yerler oluyor. Sonra geçmiş sınav sorularının benzeri, en son da 3D'nin zorluktan ziyade kaliteli soruları oluyor. Rehber Matematiğin 49 günde kitabı hiç de güzel değil mesela, bende vardı.

Soru çözümü de konu anlatımının içinde oluyor zaten. Konuyu anlattıktan sonra örnek sorular çözmesi lazım. Ben de zaten bir anda çat diye AYT tarzı soru çözsün demiyorum. Eyüp B. nin kitabında o sıra çok güzel ilerliyor mesela. Önce örnek sorularda nispeten kolay ama aralarda yine güzel yorumlar katan yerler oluyor. Sonra geçmiş sınav sorularının benzeri, en son da 3D'nin zorluktan ziyade kaliteli soruları oluyor. Rehber Matematiğin 49 günde kitabı hiç de güzel değil mesela, bende vardı.
Eyüp B.'nin kitabı dediğiniz 3D VDD sanırım, Eyüp B.'nin anlatımı, sayısal derslerde zorlanan birine uygun değil. Kitapta daha işlemediği yerlerden işlem yapıyordu en son. O konuda benim en beğendiğim kanal Bıyıklı Matematikti. Eyüp B. sıfırdan öğrenmek için uygun değil, bilen birinin tekrar yapması için uygun. Rehber Matematik bilmeyen birine sıfırdan anlatır gibi anlatıyor. Konu anlatımı açısından Eyüp B. sayısalda zorlanan birinin işine yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı