10 TL Windows 10 ürün anahtarı alınır mı?

Bunu yapacağına korsan kullan. Microsoft firmasına buradan bir gelir gitmiyor. Satan kişinin cebine gidiyor, lisansları nasıl aldıklarını da gayet iyi biliyorum.

10 TL'ye yemek yiyemez iken Windows 10 satın almak ne kadar etik bir davranış kendiniz karar verin.

Windows 10 Pro Satın Al - Microsoft Store tr-TR

Microsoft Windows 10 Home | Teknosa
10TL'ye satılanlar OEM key. Sizin gösterdikleriniz kutulu sürümler, birden fazla bilgisayarda kullanılıyor diye biliyorum.

Ben de 10 TL ücret karşılığı aldım, fatura istedim gönderdiler. Yasal olmasa fatura kesemezler diye düşünüyorum. Korsan kullanmaktan daha etik olacağını düşündüğüm için satın aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapacağına korsan kullan. Microsoft firmasına buradan bir gelir gitmiyor. Satan kişinin cebine gidiyor, lisansları nasıl aldıklarını da gayet iyi biliyorum.

10 TL'ye yemek yiyemez iken Windows 10 satın almak ne kadar etik bir davranış kendiniz karar verin.

Windows 10 Pro Satın Al - Microsoft Store tr-TR

Microsoft Windows 10 Home | Teknosa

Bence Microsoft bazı durumlarda izin veriyor bu dijital keyler için. Çünkü belli bir fiyatın üstünde olan fiyatlardan hiç bir insan alamaz. Basit arz talep dengesi, neyse eğer Microsoft o keyleri iptal edecek bir adım atarsa marka değeri zarar görecektir. Bu tarz şirketler bu dijital keylerden yaklaşık 300 milyon insanın bilgisayarından kendi veri tabanlarına veri aktarmakta ve onlara göre ürün gelişimi, pazarlaması vb. işlerini yürütmekte. Tabii konumuz bu değil asıl sorun bu keylerin inanılmaz bir biçimde ucuza satılması ve önlenemiyor oluşu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldım ve kullanıyorum.
IMG_2312.jpg

Yazdığım mesajı anlamadan ihbar edenler var. Korsan alın demiyorum, korsan kullanmakla bunun pek farkı yok. OEM key ile kutulu DVD'nin farkını elbet biliyoruz. Sorun OEM key de değil. Satan kişi veya firmalar, detayı biraz sıkıntılı. Lisansta sorun yaşamazsınız. Biz almayın demiyoruz fakat biraz sorgulayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı