10 yıllık bilgisayara termal macun sürmeye gerek var mıdır?

Elimde 10 yıllık bir PC var ve içi hiç açılmadı. Bilgisayarı normal kullanımda web de gezerken CPU 75-77 derece arasında oyuna girince 85 Max dereceye çıkıyor. Termal macun fan temizliği gibi işlemler yapılmalı mıdır? Sıcaklık değerleri yüksek mi? Yaparsam sıcaklık değerleri düşer mi? Bu işlemler performansa etki eder mi?
Tabiki de duser. Ben gecen gun yeni termal macun aldim. 5 senedir degistirmiyordum. Yukte 115 dereceden, 65 derecelere dustu.

Çok zor bir şey değil ama bilmiyorsan kendin yapmaya çalışma birine yaptır gitsin.
Hocam nasil zor degil, yaparken elim ayagim birbirine dolandi. Sadece sogutucuyu cikarmak 20 dakikami aldi :( Neyseki hicbir sorun olmadan yaptim.

Son düzenleme:
Tabii ki de duser. Ben gecen gun yeni termal macun aldim. 5 senedir degistirmiyordum. Yukte 115 dereceden, 65 derecelere dustu.

Hocam nasıl zor degil, yaparken elim ayagim birbirine dolandi. Sadece sogutucuyu cikarmak 20 dakikami aldi :( neyse ki hiçbir sorun olmadan yaptim.

Hocam bende Lenovo G580 modeli var ve fana ulaşmak için tüm parçaları söküyor internetten baktım bilgisayar eski olduğu için açmakta istemiyorum pek bozulur diye.

Tabii ki de duser. Ben gecen gun yeni termal macun aldim. 5 senedir degistirmiyordum. Yukte 115 dereceden, 65 derecelere dustu.

Hocam nasıl zor degil, yaparken elim ayagim birbirine dolandi. Sadece sogutucuyu cikarmak 20 dakikami aldi :( neyse ki hiçbir sorun olmadan yaptim.

:D olsun artık öğrendin gerektiğin de yaparsın.

Hocam bende Lenovo G580 modeli var ve fana ulaşmak için tüm parçaları söküyor internetten baktım bilgisayar eski olduğu için açmakta istemiyorum pek bozulur diye.
Hocam aynı modelin bende i5 3210m'li versiyonu vardı. Eğer ekran kartın overclock destekliyorsa o zaman bakımını yap, desteklemiyorsa o bilgisayara masraf yapmanın pek bir anlamı yok.

Hocam aynı modelin bende i5 3210M'li versiyonu vardı. Eğer ekran kartın overclock destekliyorsa o zaman bakımını yap, desteklemiyorsa o bilgisayara masraf yapmanın pek bir anlamı yok.

Hocam zaten masraf yapılacak bir şeyi yok şu anlık sadece ders iç. İn kullanıyorum. İçi temizlenip ek RAM alınacak sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00