10 yıllık bilgisayara Windows 10 kurulumu

artifactr

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşımın 11 yıllık American Megatrends arayüzlü bir bilgisayarı var. Sistemi çöktü mavi ekran veriyor ve açılmıyor. Ben de format atmaya karar verdim.
Ona USB ile Windows kurulumu yapacağım.
Anakartı 10 yıllıktan bile eski olduğu için Rufus'tan flash disk yazdırırken BIOS'ya da UEFI ve MBR olarak seçtim. Öncelikle doğru yapmış mıyım?

Bir de kurulumda flashı MBR olarak sıfırladığım için;

Windows 10 yalnızca GPT disklere yüklenebilir hatası​

Gibi bir hata çıkabilir mi? Diski de çok eski anakartı da çok eski.

Bu arada flashı kendi yeni bilgisayarıma taktığımda disk yönetiminde görüyorum ancak içine erişemiyorum ve bilgisayarımda görünmüyor fakat Rufus'ta falan görünüyor.

Arkadaşımın 11 yıllık American Megatrends arayüzlü bir bilgisayarı var. Sistemi çöktü mavi ekran veriyor ve açılmıyor. Ben de format atmaya karar verdim.
Anakartı 10 yıllıktan bile eski olduğu için Rufus'tan flash disk yazdırırken BIOS'ya da UEFI ve MBR olarak seçtim. Öncelikle doğru yapmış mıyım?

Bu arada flashı kendi yeni bilgisayarıma taktığımda disk yönetiminde görüyorum ancak içine erişemiyorum ve bilgisayarımda görünmüyor fakat Rufus'ta falan görünüyor.

Çok eskiyse zaten GPT kuramazsın MBR deneyin.

Çok eskiyse zaten GPT kuramazsın MBR deneyin.

Peki bu USB'yi kendi yeni UEFI GPT bilgisayarımda görebilme şansım var mı? Dediğim gibi USB'yi bilgisayar görüyor, disk yönetimi ve Rufus görüyor fakat ben içeriğini göremiyorum bilgisayarımda disk çıkmıyor. Bu MBR olduğu için mi?

Hocam ben 11 yıllık bilgisayarıma GPT olarak yükledim. Yaklaşık 2 yıldır bir sıkıntı çıkmadı 1 sene önce de SSD'ye geçip tekrar kurdum. Hem 11 yıllık HDD de çalıştı hem de yeni SSD de.

Bilgisayarda ssd yoksa win 10 kurmamanız daha iyidir hocam kuracaksanız win 8.1 kurun bende de aynı arayüzlü bir anakart var 8,1 kurarken bir hata vermişti rufusa yazarken bir özelliği açmak lazımdı hemen o özelliğe bakıyorum.

Bilgisayarda SSD yoksa Windows 10 kurmamanız daha iyidir hocam kuracaksanız Win 8.1 kurun bende de aynı arayüzlü bir anakart var 8,1 kurarken bir hata vermişti Rufus'a yazarken bir özelliği açmak lazımdı hemen o özelliğe bakıyorum.

Açıkçası kendim karar vermiyorum. Kendim versem 7 veya 8.1 superlite kurardım fakat arkadaş 10 istiyor mavi ekrandan önce de 10 kullanıyordu ve memnundu. Yapacak bir şey yok 10 kuracağım :D bir de diski görebilsem.

R
Açıkçası kendim karar vermiyorum. Kendim versem 7 veya 8.1 superlite kurardım fakat arkadaş 10 istiyor mavi ekrandan önce de 10 kullanıyordu ve memnundu. Yapacak bir şey yok 10 kuracağım :D bir de diski görebilsem.
Rufusa yazarken bios olarak mı uefi olarak mı yazdınız?

1643660481429.png

R

Rufus'a yazarken BIOS olarak mı UEFI olarak mı yazdınız?

Bu şekilde.
1643660481429.png

MBR formatında kurulum yapın. Rufus'ta kalıp dosyası başarıyla yazdırıldı ise bilgisayarı o USB ile başlatıp kuruluma geçebilirsiniz.
SSD veya SSHD varsa daha rahat çalışır. HDD ile açıp kapamak, işlemleri beklemek can sıkıcı olabiliyor.

Hmm ben bios olarak yazdığımda bir hata almıştım anakartınız bios ya da uefi desteklemiyor diye. Kurmayı dene eğer sorun çıkarsa sorunun fotoğrafını alıp buraya atar mısın ona göre yaşadığım sorunun aynısı mı diye bakayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı