100-130 bin TL sistem toplama önerisi

Bu sistemi pek beğenmedim. OEM şekilde toplasanız aşağı yukarı benzer bir fiyat çıkar ve daha kaliteli bileşenler seçilir. Anakart vasat, depolama vasat, kasa aşırı lüks gibi gibi durumlar mevcut.

Anakart yerine ne seçilebilir? Depolama yerine daha kaliteteli bileşenler mevcut sizce neler seçilebilir?

Bu sistemi pek beğenmedim. OEM şekilde toplasanız aşağı yukarı benzer bir fiyat çıkar ve daha kaliteli bileşenler seçilir. Anakart vasat, depolama vasat, kasa aşırı lüks gibi gibi durumlar mevcut.

Depolama olarak Samsung 990 Pro 2 TB şekilde işlemci olarak 7950X 16 olarak değişiklik düşünüyorum.

Anakart yerine ne seçilebilir? Depolama yerine daha kaliteteli bileşenler mevcut sizce neler seçilebilir?
Kabaca ASUS TUF B650 serisi, MSI'ın standart B650 ve ASUS Prime B650 serilerine göre açık ara daha iyi. Depolama olarak Kingston Renegade/KC3000 çok daha kaliteli. Soğutucu tarafında da 360mm bir AIO düşünülebilir derken parça parça toplayıp birleştirmek daha iyi olur. Nitekim üst seviye sistem arıyorsanız artık hazır sisteme falan kaymamak lazım.

Kabaca ASUS TUF B650 serisi, MSI'ın standart B650 ve ASUS Prime B650 serilerine göre açık ara daha iyi. Depolama olarak Kingston Renegade/KC3000 çok daha kaliteli. Soğutucu tarafında da 360mm bir AiO düşünülebilir derken parça parça toplayıp birleştirmek daha iyi olur. Nitekim üst seviye sistem arıyorsanız artık hazır sisteme falan kaymamak lazım.

Kusura bakmayınız soğutucu olarak değişikliğe gideceğim bileşeni yazmayı unutmuşum.
Anakart ASUS TUF Gaming B650-M
İşlemci 7950X 16 çekirdek.
Depolama Kingston Renegade 2 TB.
Soğutucu MSI MAG 360 mm Core Liquid ARGB.

Şeklinde değişikliğe gittiğimizde bu kasa alınabilecek hale gelir mi?

Kusura bakmayınız soğutucu olarak değişikliğe gideceğim bileşeni yazmayı unutmuşum.
İşlemci 7950X 16 çekirdek.
Depolama Kingston Renegade 2 TB.
Soğutucu MSI MAG 360 mm Core Liquid ARGB.

Şeklinde değişikliğe gittiğimizde bu kasa alınabilecek hale gelir mi?
Olabilir. Peki 7950X seçme sebebiniz nedir? Önceki mesajlara bakmadım. Yüksek oranda render falan mı alacaksınız?

Sizce kasa olarak

ASUS TUF Gaming GT501vc.
Cooler Master HAF 500 ATX.
Cooler Master Masterbox 600tg mesh

Hangisini seçmeliyim?
600 TG Mesh'in daha yenilikçi bir kasa olduğunu düşünüyorum. Soğutma varyasyonlarında da opsiyonları geniş.

İlk olarak sistemi kendiniz toplayabileceksiniz yeni nesil 9000 işlemcilere bakmanızı tavsiye ederim 9950X 7950Xden daha iyi sonuçlar veriyor tabii 10k fiyat farkı var orası biraz sıkıntı. Diğer bir husus 7000 serisinde DDR5'ler tam oturmamıştı özellikle yüksek MHz'lere destekleme ve stabilite de sorun yaşıyordu 9000 serisinde bunun daha oturacağını düşünüyorum. Eğer beklerim derseniz X870 anakartlarda piyasaya çıkacak. Aslında sizin için b seriside uygun olur fiyat olarak ama yeni nesil b serisi yılbaşından sonra çıkacaktır.

İlk olarak sistemi kendiniz toplayabileceksiniz yeni nesil 9000 işlemcilere bakmanızı tavsiye ederim 9950X 7950XDEN daha iyi sonuçlar veriyor tabii 10k fiyat farkı var orası biraz sıkıntı. Diğer bir husus 7000 serisinde DDR5'ler tam oturmamıştı özellikle yüksek MHz'lere destekleme ve stabilite de sorun yaşıyordu 9000 serisinde bunun daha oturacağını düşünüyorum. Eğer beklerim derseniz X870 anakartlarda piyasaya çıkacak. Aslında sizin için b seriside uygun olur fiyat olarak ama yeni nesil b serisi yılbaşından sonra çıkacaktır.

Şimdilik anakart listesinde

Anakart ASUS TUF Gaming B650-Plus ATX.
Anakart ASUS TUF Gaming X670e-Plus ATX var.

Bunlardan biri eşliğinde 7950X 16 düşünüyorum çünkü OLED monitör ekleyeceğim için bu sistemin yanına daha fazla yukarı da çıkmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı