100-130 bin TL sistem toplama önerisi

Şimdilik anakart listesinde.

Anakart ASUS TUF Gaming B650-M
Anakart ASUS TUF Gaming B650-Plus ATX.
Anakart ASUS TUF Gaming X670e-Plus ATX var.

Bunlardan biri eşliğinde 7950X 16 düşünüyorum çünkü OLED monitör ekleyeceğim için bu sistemin yanına daha fazla yukarı da çıkmak istemiyorum.

ASUS TUF Gaming B650-M ile ASUS TUF Gaming B650-Plus ATX arasında 300-400 TL fark var ASUS TUF Gaming B650-Plus ATX alabilirsiniz.

Sizce RAM olarak Lexar Thor 32 GB 6000 MHz CL32 iş görür mü yoksa XPG 64 GB 6000 MHz CL30'a çıkmaya gerek var mı ya da genel olarak 32 GB işimi görür mü (3D, render, yazılım)?

Kullanacağın programların RAM ile çalışma performansına bağlı o konu. Eğer ne kadar çok RAM o kadar hızlı render ise tabii ki 64 GB olması avantaj.

Biraz da o soruyu marka olarak nasıl anlamında sormuştum. XPG çok kaliteli bir marka ama diğer seçenekler içerisinde G.Skill, Crucial Pro gibi markalarda var.

Diğerleri de iyi markalardır sorun olmaz sadece alırken AMD EXPO olması stabilite açısından daha garanti olur ona dikkat edersiniz zaten çoğunda olan bir şey olmasa da sorun değil sadece daha garanti bir yaklaşım olur. 32 GB ile 64 GB arasında modeline göre 3-4K fiyat farkları oluyor bu tamamen sizin kullanacağınız programlar ile ilgili yoksa günümüzde bir oyun bilgisayarı için
32 GB yeterli bir miktar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı