100 bin TL R9 9950x3D RX 7800XT sistem nasıl?

Bütçe
100.000TL

SilverGoku

Femtopat
Daha fazla  
Üstadlar/hocalarım R9 9950x3D ve RX 7800XT'yi komboladığım bu sistemim ilk sistemim olacak. Klavye olarak Gamepower'ın 1500 TL bandındaki red switch alacağım. Fareyi de Attack Shark R5 Ultra alacağım. Umarım monitörü James Donkey'in 360Hz 0.5 ms 27" IPS İncehesap'taki modelini alacağım. Sizce seçimlerim mantıklı mı?

Bunlarda fotolar.

Her şey eklenince 106k oluyor, herhalde o sıkıntı bir tek ancak kapatılır bir açık.

Pardon 100.055 ediyor, o zaman manyetik switche mi geçsem?

Dosya Ekleri

• pc1.png
    pc1.png
    140,9 KB · Görüntüleme: 35
  • pc2.png
    pc2.png
    154 KB · Görüntüleme: 37
  • pc3.png
    pc3.png
    156,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Radeon yerine RTX 4070 Ti'lısını Al

Sistemin iyiliğini kötülüğünü geçiyorum, bu paraya çok daha dengeli bir şey dizebilirsiniz.

Sizi 9950X3D kullanmaya iten şey ne?

7800XT gayet yeterliydi ancak evet işlemci birtık abartı ve yeni olduğundan hatalar olabilir ancak uzun vaadeli düşündüm ve 7800XT ucuz
Peki. Söylediğimiz önerileri direkt yok sayacaksanız neden konu açtınız? Sistem toplama konusunda bilgi sahibi değilsiniz. Başınıza buyruk hareket edecekseniz buyrun. 100.000 bütçeyle bu sistemi toplayana fena gülerler.

Kart seçimine girmiyorum öyle istiyorsan öyledir de 100k verip şu parçaları almayın, ayrı ayrı yerlerden bakın 10k falan tasarruf edersiniz yaklaşık, ve 100k vermişken de abuk subuk markaları almayın 9950x3D alıyorsun ama soğutucun Gamepower kasan Gamepower. SSD markasını ilk kez gördüm, kontrolcüsü de çinliler üretmiş. Anakartı Wi-Fi model almanız zorunlu değilse almayın.

Son düzenleme:
Danışmak için açtım sistemi her alanda kullanabilirim oyun olarak F1 24, acc, CS2, Valorant oynarım amatör yazılımcıyım grafik tasaarım alanınada girmek istiyorum yani işlemci ağırlık vermek istedim 1080p kullancağım için darboğaz yapmayacağını düşündüm görüşlerinizi dikkate alarak seçim yapmayı tercih ederim tabii ki de.

Kart seçimine girmiyorum öyle istiyorsan öyledir de 100k verip şu parçaları almayın, ayrı ayrı yerlerden bakın 10k falan tasarruf edersiniz yaklaşık, ve 100k vermişken de abuk subuk markaları almayın 9950x3D alıyorsun ama soğutucun Gamepower kasan Gamepower. SSD markasını ilk kez gördüm, kontrolcüsü de çinliler üretmiş. Anakartı Wi-Fi model almanız zorunlu değilse almayın.

Wi-Fi lazım değil evet ancak eve daha adam gibi kablo döşenmedi yeni fiber döşencek onun için Gamepower çok mu kötüde?
Yani temel bilgilerim var ancak genelde düşük sistemlere alışkın olduğum için Gamepower seçmiştim ancak Thermaltake'de düşündüm soğutucuyu ancak pahalıydı. Yani bu kadar para harcayıpda 1-2K'den mı kaçıcam sanmıyorum ancak tassaruf etmeye çalıştım farklı yerlerdendebakmalıyım dediğiniz gibi.

CPU: 9950X
GPU: PNY 5070Tİ
Anakart: MSI X670E GAMİNG PLUS Wİ-Fİ
Ram: XPG Lancer 2x32 64gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution 1200W
Kasa: Dark Maxima v30

103k. 3k bütçe artarsa düşünebilirsiniz, artmazsa parçalardan kısarız. CPU ağırlıklı sistem istediğinix için 9950x koydum. Edit-Render işlerinde zirvedir. Oyunlar içinde 5070Ti var zaten. Yine edit-render işleriniz için 64GB ram koydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı