100 bin TL'ye iç mimari ve render için laptop tavsiyesi

Joumudai

Kilopat
Selamlar,

3DS Max, corona renderer, v-ray, Photoshop, ındesign ve zaman zaman video düzenleme için kullanacağım bir laptop arayışındayım. Mimari ve iç mimari projelerde çalışıyorum. Genelde 30–40 milyon Poligon'lu sahnelerle uğraşıyorum ama bazen bu sahne boyutları daha da büyüyebiliyor.

İleride Revit, Blender ve keyshot gibi programları da kullanmam gerekebilir. Hem ofis hem de saha koşullarında beni minimum 4 yıl sorunsuz götürecek bir cihaz hedefliyorum.

🎯 Aradığım minimum özellikler:

i7 veya i9 işlemci (tercihen 13./14. nesil hX)
  • 64 GB RAM (olmazsa olmaz)
  • RTX 4060 veya tercihen 4070 / 4070 Ti.
  • 1–2 TB NVMe SSD.
  • %100 sRGB renk doğruluğuna sahip ekran (tercihen QHD)

🔍 Önemli kriterlerim:
  • Fiyat/performans dengesi güçlü olmalı.
  • Servis ve garanti desteği açısından güvenilir markalar önceliğim.
  • Sık seyahat ettiğim için taşınabilirlik de artı olur.
💰 Bütçem maksimum 85-90.000 TL.

Kullandığınız veya bildiğiniz sistemleri önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler 🙏

Bunu önerebilirim dostum.

MSI ve Monster'dan başka 64 GB desteği olan marka yok. ASUS bile destek vermiyor. Çalışır mı çalışır ama firma kendi desteklemiyorsa niye uğraşayım.
Mobil için Katana aldım. Arkadaşta Titan serisi vardı. Masaüstü iş istasyonuyla eş değil. Müşteri yanında göstermek veya evde tamamlamak için paran varsa Titan al diyeceğim ama ben Katana ile pek ala iş görüyorum. Asıl iş bence masaüstü.

Bir arkadaşta 4080'li notebook var Vector. Ama çok bir fark göremedik ws arasında.

Bunu önerebilirim dostum.

Sanırım bu en iyi seçeneklerden birisi benim için, fiyat performans açısından da tamam denebilir. Öneri için teşekkürler, benim dışımda başka birçok profesyonele yardımcı olacağına eminim.

Sanırım bu en iyi seçeneklerden birisi benim için, fiyat performans açısından da tamam denebilir. Öneri için teşekkürler, benim dışımda başka birçok profesyonele yardımcı olacağına eminim.

Ne demek teşekkür ederim.

İşte benim aklımda olan iki model, Predator daha fiyat odaklılığıyla öne çıkıyor tabi, bunları değerlendirebilir misiniz?

Her birinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Ancak belirtmek isterim ki, başlıktaki 100.000 TL bütçe ile açıklamada belirttiğim gerçek fiyat baremim tam olarak örtüşmüyor.
Aslında hedefim, açıklamada da belirttiğim gibi RAM dahil toplamda 85.000–90.000 TL aralığında kalan bir sistem bulmak.

100 bin seviyesine çıkıp RAM'i sonradan yükseltmek bana mantıklı gelmiyor çünkü bu durumda cihazın nihai maliyeti önemli ölçüde artıyor. Bu yüzden RAM dahil fiyatın bu aralıkta kalması önceliğim.

KULLANIM AMACIM & ÖNCELİKLER (Önem Sırasına Göre):
1. İşlemci performansı çok önemli.
• 3DS Max + Corona Renderer + V-Ray (CPU tabanlı) ile çalışıyorum.
• Sahnelerim yüksek Poligon'lu (40–50 milyon polygon).
2. RAM kapasitesi kritik.
• 64 GB tercih sebebi.
• Cihaz 32 GB ile geliyorsa, bu fiyat bandında yükseltilebilir olması şart.
• DDR5 ve tercihen 5200 MHz.
3. Soğutma sistemi güçlü olmalı.
• Uzun render süreçlerinde throttling yaşanmamalı.
4. Ekran:
• %100 sRGB renk doğruluğu önemli, ancak yukarıdaki maddelere kıyasla daha düşük öncelikli.
5. Depolama:
• En az 1 TB PCI-e Gen 4 SSD. İkinci M.2 yuvası varsa avantaj sağlar.
6. Ekran kartı:
• GPU performansı ikinci planda. RTX 4060 (115–140W) veya RTX 5060 (115W) yeterli olur.
7. Fiyat:
• Tüm donanım dahil toplam bütçem "85.000–90.000 TL".

Son düzenleme:
Şahsımda Asus Tog 4060 64gb ramli laptop mevcut.. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim. Kasa ve şuan piyasadaki laptoplarla kıyasla baya iyi önerilen Asus Rog laptoplarını alabilirsiniz gönül rahatlığıyla. Kendi açıklamalarında 64gb desteği yok ancak hiçbir sıkıntı çıkartmıyor. Oyun, yazılım, photoshop, Solid için kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim..

İşte benim aklımda olan iki model, Predator daha fiyat odaklılığıyla öne çıkıyor tabi, bunları değerlendirebilir misiniz?

Her birinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Ancak belirtmek isterim ki, başlıktaki 100.000 TL bütçe ile açıklamada belirttiğim gerçek fiyat baremim tam olarak örtüşmüyor.
Aslında hedefim, açıklamada da belirttiğim gibi RAM dahil toplamda 85.000–90.000 TL aralığında kalan bir sistem bulmak.

100 bin seviyesine çıkıp RAM'i sonradan yükseltmek bana mantıklı gelmiyor çünkü bu durumda cihazın nihai maliyeti önemli ölçüde artıyor. Bu yüzden RAM dahil fiyatın bu aralıkta kalması önceliğim.

KULLANIM AMACIM & ÖNCELİKLER (Önem Sırasına Göre):
1. İşlemci performansı çok önemli.
• 3DS Max + Corona Renderer + V-Ray (CPU tabanlı) ile çalışıyorum.
• Sahnelerim yüksek Poligon'lu (40–50 milyon polygon).
2. RAM kapasitesi kritik.
• 64 GB tercih sebebi.
• Cihaz 32 GB ile geliyorsa, bu fiyat bandında yükseltilebilir olması şart.
• DDR5 ve tercihen 5200 MHz.
3. Soğutma sistemi güçlü olmalı.
• Uzun render süreçlerinde throttling yaşanmamalı.
4. Ekran:
• %100 sRGB renk doğruluğu önemli, ancak yukarıdaki maddelere kıyasla daha düşük öncelikli.
5. Depolama:
• En az 1 TB PCI-e Gen 4 SSD. İkinci M.2 yuvası varsa avantaj sağlar.
6. Ekran kartı:
• GPU performansı ikinci planda. RTX 4060 (115–140W) veya RTX 5060 (115W) yeterli olur.
7. Fiyat:
• Tüm donanım dahil toplam bütçem "85.000–90.000 TL".
Asus rog için değerlendirecek olursak ben i7 13650hx kullanıyorum o konuda amd yorumu yapamayacağım. Ram slotları be ssd slotları 2 tane var. Soğutması iyi. Oyun açısından söyleyecek olursak baya yüksek oyunlarda 70 derece oluyor. Ekranı %100 srgb ekran kartı attığınız modelde 5060 iyi bir ekran kartı. Bilgisayarımı önceden almamış olsam attığınızı alırdım kafa kafaya neredeyse aynı fiyat..

Selamlar,

3DS Max, corona renderer, v-ray, Photoshop, ındesign ve zaman zaman video düzenleme için kullanacağım bir laptop arayışındayım. Mimari ve iç mimari projelerde çalışıyorum. Genelde 30–40 milyon Poligon'lu sahnelerle uğraşıyorum ama bazen bu sahne boyutları daha da büyüyebiliyor.

İleride Revit, Blender ve keyshot gibi programları da kullanmam gerekebilir. Hem ofis hem de saha koşullarında beni minimum 4 yıl sorunsuz götürecek bir cihaz hedefliyorum.

🎯 Aradığım minimum özellikler:

i7 veya i9 işlemci (tercihen 13./14. nesil hX)
  • 64 GB RAM (olmazsa olmaz)
  • RTX 4060 veya tercihen 4070 / 4070 Ti.
  • 1–2 TB NVMe SSD.
  • %100 sRGB renk doğruluğuna sahip ekran (tercihen QHD)

🔍 Önemli kriterlerim:
  • Fiyat/performans dengesi güçlü olmalı.
  • Servis ve garanti desteği açısından güvenilir markalar önceliğim.
  • Sık seyahat ettiğim için taşınabilirlik de artı olur.
💰 Bütçem maksimum 85-90.000 TL.

Kullandığınız veya bildiğiniz sistemleri önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler 🙏
İlaveten istediğiniz kriterlere uygun tavsiye edeceğim Laptop

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı