Şahsımda ASUS Tog 4060 64 GB RAM'li laptop mevcut. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim. Kasa ve şu an piyasadaki laptoplarla kıyasla bayağı iyi önerilen ASUS ROG laptoplarını alabilirsiniz gönül rahatlığıyla. Kendi açıklamalarında 64 GB desteği yok ancak hiçbir sıkıntı çıkartmıyor. Oyun, yazılım, Photoshop, Solid için kullanıyorum. Bir sıkıntısını görmedim.
ASUS ROG için değerlendirecek olursak ben i7 13650HX kullanıyorum o konuda AMD yorumu yapamayacağım. RAM slotları be SSD slotları 2 tane var. Soğutması iyi. Oyun açısından söyleyecek olursak bayağı yüksek oyunlarda 70 derece oluyor. Ekranı %100 sRGB ekran kartı attığınız modelde 5060 iyi bir ekran kartı. Bilgisayarımı önceden almamış olsam attığınızı alırdım kafa kafaya neredeyse aynı fiyat.
İlaveten istediğiniz kriterlere uygun tavsiye edeceğim Laptop
Verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim, birinci elden oldukça faydalı bilgiler vermişsiniz. Sizin gibi ben de ASUS ROG modeline daha yakınım çünkü ekran kalitesi, soğutma yeteneği, malzeme kalitesi, hissiyatı, işlemci ve ekran kartı değerleri dolayısıyla uzun kullanım isteyen biri için de oldukça mantıklı bir yerde duruyor.
Ayrıca verdiğiniz öneri laptopu da listeye ekledim. Tek eksikliği ekran kalitesi olur belki. 3DS Max, Corona, Vray, Photoshop gibi ekran kalitesi olarak da önem gerektiren işler ana kullanım alanı olacağı için iyi bir ekran da önceliklerden biri, çok iyi bir fiyat performans ürünü olmadığı sürece ekran kalitesinin yüksek olduğu ürünleri tercih edeceğim sanırım.
İyi öneriler geldi. Umarım bu dönemde benim gibi bir mesleği olan başkaları için de yararlı bir konu olacaktır.