%100 CPU ve PC Donma Sorunu

nsCromS

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar normal Google, Youtube'da gezinirken bile CPU %100'e çıkabiliyor. Sonra donuyor PC ekran oyle kaliyor, farenin ışıklari falan sönüyor. Oyun bile oynanmiyor. İslemciden kaynakli mi? Kaynakliysa eğer islemci, ekran kartı, anakart ve ne kadar RAM lazim oldugunu soyler misiniz? Cidden bu durum sıkmaya basladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden kaynaklı olabilir 1 çekirdek olarak gösteriyor ya işlemciyi :)
İşlemci : Intel(R) Pentium(R) CPU G6950 2.80 GHz - 2.8GHz
Bellek : 4096 MB Ram
NVIDIA GeForce GT 420
DirectX 11

Eksik yerlerini belirtin ve önerin onun yerine.Birde kesin olarak bir işlemci önerebilir misiniz ?

Güncel

Biriniz önerecek mi birşeyler ? ilk başlarda gta5 filan oynuyordum hiç kasmadan şimdi mc oynarken bile düşük fps alabiliyorum ve pc donuyor öylece kalıyor fare filan kıpırdamıyor... Bilgisayarda yeni,geçen yaz alındı..

İşlemciden kaynaklı olabilir 1 çekirdek olarak gösteriyor ya işlemciyi :)
İşlemci : Intel(R) Pentium(R) CPU G6950 2.80 GHz - 2.8GHz
Bellek : 4096 MB Ram
NVIDIA GeForce GT 420
DirectX 11

Eksik yerlerini belirtin ve önerin onun yerine.Birde kesin olarak bir işlemci önerebilir misiniz ?

Güncel

Biriniz önerecek mi birşeyler ? ilk başlarda gta5 filan oynuyordum hiç kasmadan şimdi mc oynarken bile düşük fps alabiliyorum ve pc donuyor öylece kalıyor fare filan kıpırdamıyor... Bilgisayarda yeni,geçen yaz alındı..
HDD kaynaklı fps drop da olabilir, işlemci darboğazı da. Oyun ayarlarında çoklu CPU kullanımına dair bir ayar var mı? Var ise aktif hale getirin.
Sisteminizde CPU sömüren bir virüs olabilir MBAM ile tarama yapmanızı tavsiye ederim. İşlemci yük altına girer ısınır ve en iyi performansını veremez.
GT 420'ye yeni işlemci alsanız bile GT 420'nin ne kadar performans vereceği belli, oyun performansınızda bir gelişme sağlayacağınızı düşünmüyorum. İlk önce ekran kartı yükseltmesi yapmanızı tavsiye ederim.

HDD kaynaklı fps drop da olabilir, işlemci darboğazı da. Oyun ayarlarında çoklu CPU kullanımına dair bir ayar var mı? Var ise aktif hale getirin.
Sisteminizde CPU sömüren bir virüs olabilir MBAM ile tarama yapmanızı tavsiye ederim. İşlemci yük altına girer ısınır ve en iyi performansını veremez.
GT 420'ye yeni işlemci alsanız bile GT 420'nin ne kadar performans vereceği belli, oyun performansınızda bir gelişme sağlayacağınızı düşünmüyorum. İlk önce ekran kartı yükseltmesi yapmanızı tavsiye ederim.
Evet dediğiniz gibi tarattım ve 37 sonuç çıktı onları sildim.Benim önceki bilgisayarımın ekran kartı bundan da düşüktü,512mb ram hafızası vardı.Zaten gözüm yüksek oyunlarda değil minecraft açsın yeter :) eski bilgisayar açıyordu sorunsuz 6 yıl kullandım o bilgisayarı :)

Anakart modelinizi söylerseniz anakartınıza uyumlu işlemci tavsiyesinde bulunabilirim.
Sağ ol kardeşim :) Ama anakart modelini nasıl öğrenebilirim ? modelini vb. bilmiyorum.

Şunları atayım o zaman:
Cpu kullanımınıda göstermek istedim. :)

Dosya Ekleri

• capture-20180204-123941.png
    capture-20180204-123941.png
    25,2 KB · Görüntüleme: 486
  • capture-20180204-124051.png
    capture-20180204-124051.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 456
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı