%100 Disk Kullanımı Sorunu

Onur Karan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı 3-4 aydır kullanmıyordum şehir dışında olduğum için. Eve gelince kastığını oldukça yavaş çalıştığını fark ettim. Görev yöneticisinden arka planda hiçbir şey çalışmadığı halde bile disk %100 bazen %98 olduğunu fark ettim. İnternetteki birçok çözüm yollarını denedim fakat olmadı. Sıfırladım da bilgisayarı.

Ek olarak Steam'den bir şeyler indirirken bazen indirme kesiliyor. Bu sorunu da disk kullanımı olmadığı için kaynaklandığını düşünüyorum

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune Pro indirin. Health ve Error Scan taraması yapın ve görsel ekleyin.

Hemen deniyorum hocam.
Bu bir çözüm değil, test. Paylaştıktan sonra duruma bakacağız.
Arkada Windows güncellemesi tarzında bir şey çalışıyor, disk tüketimi ondan dolayı çok yüksek. En geç 1-2 saate tamamlanır.
Evet bir güncelleme var. Fakat bu denli yüksek bir kullanım olması çok normal değil. Bakmakta fayda var.

son.png
2231.png
Eki Görüntüle 277486 Onu denedim hocam %5 düşüş yaşadı ama stabil bir şekilde değil zaman zaman yine %100 oluyor.

Testi de şuan yapıyorum ama biraz uzun sürecek gibi, yarım saati bir saat sürecek gibi duruyor.

Hocam ancak bitti. Diğer tarama da update yaparken 2.59'da kaldı, baştan alıyorEki Görüntüle 277486

Son düzenleme:
Günümüz sistemleri artık Solid State Disk ihtiyacı gittikçe artıyor. Sabit diskler yetersiz kalıyor. Aynı sorunu yaşıyordum. Eğer Solid State Disk alacak bütçen yoksa kısa bir süreliğine bir çok işlemden ödün vererek kullanımı düşürebilirsin. İyi günler :D

Dizüstü bilgisayarımda 1 TB SSD kullanıyorum zaten. Evimde pek bulunmadığım için masüstü sistemime SSD ihtiyaç duymuyorum. Bu yüzden gereksiz yatırım. Muazzam fikirleriniz için de teşekkür ettim iyi günler.

Günümüz sistemleri artık Solid State Disk ihtiyacı gittikçe artıyor. Sabit diskler yetersiz kalıyor. Aynı sorunu yaşıyordum. Eğer Solid State Disk alacak bütçen yoksa kısa bir süreliğine bir çok işlemden ödün vererek kullanımı düşürebilirsin. İyi günler :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı