%100 Disk kullanımı

Emirkrc

Hectopat
Katılım
2 Haziran 2019
Mesajlar
31
Merhabalar değerli Technopat üyeleri.
Team 480 GB SSD kullanıyorum ve oyunlara girdiğimde ara arada olsa disk kullanımı %100'e çıkıyor ve çok fazla FPS düşmesi yememe sebep oluyor. Oyunu resmen bu sebep yüzünden oynayamaz oldum. 3 dakika oynadığım bir oyunda 2 dakika FPS düşmesi yiyerek oynuyorum ve 1 dakikası sorunsuz geçiyor. Bir kere Windows'u kendi ayarlar kısmından sıfırladım ve ilk 2-3 gün sorunsuz oynadım. Ardından sorun yeniden başlayınca bugün BIOS üzerinden format attım ve yeniden Windows 10 Pro sürümünü kurdum fakat herhangi bir şekilde sorunum çözülmedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?
 
SSD'de sıkıntı olabilir SSD'yi ne zaman aldın?
Oyunu SSD diske yazarken disk kullanımı öyle olabiliyor arkada bir yükleme veya diske yazma işlemi yapıyor musun? bunu kontrol et
 
Hayır herhangi bir yükleme yapmıyorum. SSD'yi alalı yaklaşık 6 ay falan oldu. Daha önce arızalandı ve servise gönderdiğimde sıfır olarak tekrar gönderim sağlamışlardı.
 
Hayır herhangi bir yükleme yapmıyorum. SSD'yi alalı yaklaşık 6 ay falan oldu. Daha önce arızalandı ve servise gönderdiğimde sıfır olarak tekrar gönderim sağlamışlardı.

FPS düşüyor demişsin ama bu durumun SSD ile alakalı olduğundan şüpheliyim disk yüzünden FPS düşmez diye düşünüyorum başka bir sıkıntı olabilir %100 disk problemleri için videolar mevcut onlara göz atabilirsin.
Şunu deneyebilirsin SSD'yi çıkarıp başka bir bilgisayara takarak disk kullanımına bakabilirsin.
Oyun Dışında Diskin % değerleri kaç sadece oyundamı bu sıkıntı oluyor?
 
Oyun dışında nadiren disk kullanımı artıyor. Oyun dışında genellikle %1 ile %15 arası dolanıyor. Oyunlarda ise %100'e çıktığı anda çok fazla FPS düşmesi yiyorum ve bu sorunu en çok Arma 3 oyununda yaşıyorum. Tam FPS düşmesi yediğim anda Alt Tab'a indiğimde disk kullanımının %100 olduğunu görüyorum ve o azalmaya başladığı sürece drop bitiyor. Sonra yine drop yiyorum ve disk kullanımı %100'e çıkmış oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı