100₺ lehim seti tavsiyesi

Solomon Sr-968 bütçe dışına çıkan bir cihaz. Fakat uzun zamandır kullandığım performansı çok iyi bir cihaz. Ucuz yollu lehim aletleri parça üzerinde ısısını çabuk kaybettiği için lehim yapması can sıkıcı oluyor. Uçlarındaki ısı iletken kaplaması daha erken köreliyor.

Solomon Sr-968 bütçe dışına çıkan bir cihaz. Fakat uzun zamandır kullandığım performansı çok iyi bir cihaz. Ucuz yollu lehim aletleri parça üzerinde ısısını çabuk kaybettiği için lehim yapması can sıkıcı oluyor. Uçlarındaki ısı iletken kaplaması daha erken köreliyor.
Törpüleyin ucunu, düzelir.

Dediğin sağlıklı bir şey değil. Ucuza alınan cihazların çabuk körelmesinden bahsediyorum. Şu anda kullandığım Solomon Sr-968 lehim ucu gayet kaliteli ve uzun ömürlü.
Hocam bu havya 20 yıllık, neyin uzun ömrü?

Dosya Ekleri

• 1605170435880122273554214424288.jpg
    1605170435880122273554214424288.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 39
Hocam ben 40 yılın başında yapacağım. Amatörce bir alet yeterli olur bana.

Doğrudur ama 40 50 TL'lik cihazların performansı pek fazla iyi olmuyor. Aşırı fazla ısınıyor ya da çok fazla geç ısınıyor. O yüzden fazla ucuz olan lehimleri tavsiye etmiyorum. Biraz daha bütçenizi genişletirseniz daha uygun bir şey alın. Zaten her zaman kullanmayacakmışsınız.

Yeni cihazların lehim uçlarında ısıyı daha iyi iletmesi için kaplama var. Zımpara yaparsan kaplamayı bozarsın ve işe yaramaz.
Uç dediğiniz kaç kuruşluk şey ki. Çok bozulursa gidersiniz elektronik malzeme satan bir dükkana birkaç tane alirsıniz yedek olur. Bakır bir çubuk neticede. Arada sırada kullanmak için lalettayin bir havya her şekilde iş görür. 5 liralık uç için ekstra 60-70 lira vermenin mantıklı yanı yok.

Uç dediğiniz kaç kuruşluk şey ki. Çok bozulursa gidersiniz elektronik malzeme satan bir dükkana birkaç tane alirsiniz yedek olur. Bakır bir çubuk neticede. Arada sırada kullanmak için lalettayn bir havya her şekilde iş görür. 5 liralık uç için ekstra 60-70 lira vermenin mantıklı yanı yok.

Ben arkadaşa öneride bulundum. Alır almaz kendisinin bileceği bir şey. Arkadaşın aklında bulunsun diye yazdım.
Kıyas ettiğiniz cihaz ile önerdiğim cihaz arasında dağlar kadar fark var. 3 kuruşluk olarak tabir ettiğiniz uçla uğraşmak yerine, iyisini alıp kullanmak varken, kötüsünü alıp ayrı ayrı masraf niye edesin. 40 yılda bir kullanacaksan ucuzunu al geç. Bakır diyorsun, beni çileden çıkartıyorsun. Benim önerdiğim cihazın ucu bakıra benzer bir yanı var mı? Aktif ve yarı zamanlı kullanıyorsan iyi bir cihaz arıyor insan. Bu kadar uzatmanın manası ne anlamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı