100 Mbps indirme hızı gerçek mi?

5÷8=0.625
Yani saniyede 625kb veri yükleyebiliyor.
Yükleyeceğiniz video 1gb olursa yaklaşık yarım saatte yükler.

Bu arada Steam'dan oyun falan indirirken saniyede 100 MB değil 10 MB'nin altında bir değerle indireceksin.
Eğer neden diye sorarsa İnternet sağlayıcı şirketlerinin oyunu:
100 Mega bits per second(Mbps)
12.5 Mega byte per Second(MB/S)
Senin Steam gibi yerlerde alacağın değer 10-12.5mb/s.
Peki o zaman 100 Mbps ne işime yarayacak? Başka katkısı varmı

100 Mbps 12.5 MB/s indirmene yarayacak. Zaten bu hızın üstünü alabilmeniz için ya çok fazla para ödemeniz gerekiyor ya da kurumsal bir şirket olmanız gerekiyor.
Soruyu tam anlamamışsınız galiba. 12.5MB/s indirecek bunu anladım ama o zaman bana 100 mbps'nin ne katkısı olacak, başka neye yarıyor yüksek olması?

Soruyu tam anlamamışsınız galiba. 12.5MB/s indirecek bunu anladım ama o zaman bana 100 mbps'nin ne katkısı olacak, başka neye yarıyor yüksek olması?
Bunu metre'yi kilometre'ye çevirme gibi düşünün. MB/s yerine Mbps cinsinden yazılır zaten internet hızları. 100 Mbps ise sayfaların daha hızlı açılmasına daha hızlı indirmeye yarar.

Yüzgüldüren kampanya kullanıyorum, ethernet ile 97Mbit alıyorum. Aynı zamanda anakartımda dahili WiFi var ve o da 1000MBPS destekliyor, WiFi üstünden de aynı hızı alıyorum. Yani gerçek :)

Senin sorun şu herhalde oyun indirirken 100 mb/s görebilecek miyim?
Eğer sorun buysa indiremeyeceksiniz en fazla 12.5 mb/s görebilirsin.
İndirirken de 100 Mbps alıyorsunuz tabii ki. Sadece birimleri farklı :)
İnternette download yaptığın her alanda hızlanmanı sağlayacak daha ne olsun .

Son düzenleme:
Peki o zaman 100 Mbps ne işime yarayacak? Başka katkısı varmı

Dostum 100mbit internet demek saniyede 100 MB indireceksin anlamına gelmiyor. Yaklaşık olarak indirme hızı 1/10 olarak hesaplanıyor, yani 10-12 MB indirirsin saniyede.

Saniyede 100MB veri çekmek için 1000mbit internetin olması gerekir ki özel başvuru vs. olmadığı sürece evlere bu hizmet verilmiyor zaten. Kimse apartman dairesine 1000mbit internet bağlatmaz :)

Dostum 100mbit internet demek saniyede 100 MB indireceksin anlamına gelmiyor. Yaklaşık olarak indirme hızı 1/10 olarak hesaplanıyor, yani 10-12 MB indirirsin saniyede.

Saniyede 100MB veri çekmek için 1000mbit internetin olması gerekir ki özel başvuru vs. olmadığı sürece evlere bu hizmet verilmiyor zaten. Kimse apartman dairesine 1000mbit internet bağlatmaz :)
IMG_20200703_215747.jpg

Hocam Süper online ye bı bakın isterseniz ayda 3000 TL indirim yapmışlar yakalamak lazım yaw ^_^

1/8 olarak hesaplanır

1/8 olarak hesaplanır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı