100 Mbps İnternet 3.0 MB/s'de İndirme Sorunu

Makaleler
1
Yer
Dünya
Arkadaşlar 100 Mbps internetim var. Önceden oyun indirken 12 mb/s civarını bile görebiliyordu. Uzun süre sonra oyun indirmek istedim ama 3.0 mb/s hızını geçmiyor. Ne yapabilirim?
324234234.PNG

42356324624.PNG

İnternet servis sağlayıcınız ve kullandığınız tarife nedir?

Ekleme: Kablonet sanırım. Akıllı sınırsız 100Mbps paketi ise benim gibi yani;
00:00-19:00 arası 100Mbps, 19:00-00:00 arası 25Mbps hız oluyor. Yani akşam 7'den 12'e kadar hızınız 25Mbps, 3 Megabayt/Saniye ile indirme yapmanız normal.

Yüksek ihtimal altyapınız ile alakalı bu durum. Ben de telekomun 100mbps internetini kullanıyorum.Verdiği indirme hızı 4 ve 5 mb/s arasında gidip geliyor.Ama steam ya da torrent üzerinden bir şey indirmeye çalıştığım zaman 8 10 mb/s değerlerini görebiliyorum. Hangi servis sağlayıcısını kullanıyorsunuz arayıp sorunu anlatıp görüşün bence.

İnternet servis sağlayıcınız ve kullandığınız tarife nedir?

Ekleme: Kablonet sanırım. Akıllı sınırsız 100Mbps paketi ise benim gibi yani;
00:00-19:00 arası 100Mbps, 19:00-00:00 arası 25Mbps hız oluyor. Yani akşam 7'den 12'e kadar hızınız 25Mbps, 3 Megabayt/Saniye ile indirme yapmanız normal.
Benim anlamadığım hız testinde 100 Mbps çıkıyor ama oyunları yavaş indiriyor. 25'e düşmüş olsa hız testinde de 25 olması gerekmiyor mu?

Benim anlamadığım hız testinde 100 Mbps çıkıyor ama oyunları yavaş indiriyor. 25'e düşmüş olsa hız testinde de 25 olması gerekmiyor mu?
Tarifeniz belirttiğim tarife mi? Hız testini şu an yaptığınızda 100Mbps mi görüyorsunuz? Steam-Ayarlar-İndirmeler-Bant Genişliği kısmındaki seçenekte şu an ne yazıyor? O seçenekte sınırsız yazıyor olması lazım.

Steam'e girin sol üstteki Steam yazısına tıklayın ordan Ayarlar-İndirmeler-Bant Genişliğini Sınırlayı Limitsiz yapın muhtemelen sorun çözülecektir.

Steam'e girin sol üstteki Steam yazısına tıklayın ordan Ayarlar-İndirmeler-Bant Genişliğini Sınırlayı Limitsiz yapın muhtemelen sorun çözülecektir.
Steam'de hız limitini açmış olabilirsiniz.
fghfghfg.PNG
Zaten öyleymiş.
Tarifeniz belirttiğim tarife mi? Hız testini şu an yaptığınızda 100Mbps mi görüyorsunuz? Steam-Ayarlar-İndirmeler-Bant Genişliği kısmındaki seçenekte şu an ne yazıyor? O seçenekte sınırsız yazıyor olması lazım.
Şuan yaptığımda 100 Mpbs'yi görüyor. Acaba bilgisayar internet hızını mı dağıtıyor? Hız testi yaparken oyunu indirince böyle oluyor;
sadfsdafsda.PNG

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı