100 Mbps internetin hepsi nasıl kullanılır?

haggarz

Centipat
Yer
Bilecik
Daha fazla  
Meslek
Arıtma
100 Mbps yalın fiber internetimin sadece 81.2'sini kullanabiliyorum. Sizce hepsini kullanabilmek için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet dediğiniz bir elektrik sinyali doğru mu? Kablodan gelen, iç direnci olan metallerden geçen. Öyle 3-5 metre için bahsetmiyorum ancak ev dublekstir, modem en alt kat PC üst kattadır. Bu durumda 20-40M civarı kablo kullanırsınız muhtemelen. Bu da hızınızı çok da olmasa etkiler. İnternet kısa kabloyu sever kısacası. Ya da dediğim gibi evdeki telefon çıkışları birbirine denk değil. Kendim evimden biliyorum birisi atıyorum 75'in 73, 8Mbps'ini veriyor, diğerleri 71-72arası.

CAT6 kablo ile 50 metreye kadar 10.000 Mbps ve 100 metreye kadar 1000 Mbps alabilirsiniz.

İnternet dediğiniz bir elektrik sinyali doğru mu? Kablodan gelen, iç direnci olan metallerden geçen. Öyle 3-5 metre için bahsetmiyorum ancak ev dublekstir, modem en alt kat PC üst kattadır. Bu durumda 20-40M civarı kablo kullanırsınız muhtemelen. Bu da hızınızı çok da olmasa etkiler. İnternet kısa kabloyu sever kısacası. Ya da dediğim gibi evdeki telefon çıkışları birbirine denk değil. Kendim evimden biliyorum birisi atıyorum 75'in 73, 8Mbps'ini veriyor, diğerleri 71-72arası.
Kablonun direncinden önce elektrik bandıyla yapılan, dandik paralel hattı düşünmek lazım.

Ardından arkadaş Fibernet kullanıyor. Yani FTTH veya FTTB hizmet alıyor. Haliyle ne telefon çıkışı ne de direnç ile uğraşmak zorunda değil.

VDSL olsaydı dediğiniz bir yere kadar doğru oluyordu.

Wi-Fi kullanıyorsan kablolu bağlantıya geç. Ayrıca daha önemlisi altyapın 100Mbps hız destekliyor mu?
Altyapı max 100mbps destekliyor zaten bende hepsini kullanabilmek istiyorum

Mesafe Km'ler değil ki hocam.

Fiber kullanıyor nasıl desteklemesin.

@haggarz kablo ile mi bağlanıyorsun?
2,4 GHz ile en fazla o hızları alırsın 5GHz ile bağlanmayı dene bu ayarı önce modemden aktif etmen lazım.
2.4 ghz kapalı hocam kablolu bağlanıyorum

Altyapı Max 100Mbps destekliyor zaten bende hepsini kullanabilmek istiyorum

Eğer fiber FTTH ise 100Mbps değil Ont'ye bağlı olarak 1Gbps bile alabilirsin.
ISS'nize bağlı olarak bu değer değişir 100Mbps üstünü sadece TT CE Comnet veriyordu sanırım.

Eğer FTTB kullanıyorsanız zaten en fazla 100 Mbps alırısın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı