100 TL'ye Mouse Önerisi

Şekil ve sensör, şekil konusunda bir çok kişi "Sniper Button" un gazabına uğradı G402'de en azından uğrayanları tanıyorum büyük elli.
 
Hmm bakabilirsiniz sensörlere hemen.
Logitech G102 or G203 - Rocket Jump Ninja
Logitech G402 Review - Rocket Jump Ninja Mouse Reviews
Extremely Good>Quite Good
Ve Videoda değişik şekilde sensörleri test ederken "Spin Out" dediği şeyi sadece
Excellent ve Extremely Good özellikli sensörler de yaşamıyor.
Ve "Sniper Button" dediği gereksiz şeyin butonu elinizi tam olarak koyduğunuzda eliniz biraz büyük ise rahatsız ediyor o buton elinizi ve yanlışlıkla tıklayabiliyorsunuz ve Mouse büyük olduğu için küçük elle'de zorlanırsınız kullanırken.
Adam senin belkide hayatın boyunca denemediğin kadar Mouse'a sahip&denemiş.
Ve Ezer Geçer derken fazla demişim ama yinede sensör konusunda G102 daha iyi ve Fps oyunları konusunda...

O adamın bütün videolarını çoktan senden önce izledim zaten bana bildiğim şeylerle gelme burada. O Sniper butonu benim gibi hem FPS, hem MOBA oynayan, hem Speedrun yapan (örneğin Half-Life'da FPS'i düşürmem gereken yerlerde klavyede X, Z tuşlarına basmaktan daha pratik geliyor bana bu), veya hızlıca kopyala-yapıştır yapmak isteyen kullanıcılar için o kadar güzel bir şey ki, gereksiz demek tamamen saçmalık. Sniper butonuna alışmam 1 günümü aldı sadece.

Senin anlamak istemediğin şey şu, evet bir mouseun sensörü önemli ancak 102 küçük bir mouse ve şekli dolayısı ile herkesin eline oturmayabiliyor. 402 çok daha ergonomik bir yapıya sahip bunu ısrarla belirtmeme rağmen ne ona karşı bir cevap veriyorsun ne de başka bir şey.

Sniper tuşuna ister görev ata ister atama. Devre dışı bırakabilirsin.

Ekran Görüntüsü (87).png


Peki bana şunun da cevabını ver, 102 ve 402'yi de kullandın mı? Veya Rival 100, 700 kullandın mı benim gibi kısa süreliğine de olsa? Ben sadece izlediğim video veya okuduğum yazılar ile öneri yapmıyorum burada merak etme.

Tabi bir diğer konu ise mesajında belirttiğin "Extremely Good>Quite Good" olayı. Şimdi RocketJumpNinja'nın sitesinde Top 40 listesine baktığımız zaman 403 birinci sırada. Gayet doğal bir şey çünkü hem sensörü çok iyi hem ele çok iyi oturuyor, ağırlığı da iyi. Üçüncü sıraya bakıyoruz bu sefer sensörü için "Very Good" yazılmış bir başka mouse görüyoruz. Onun altında ise bir başka mouseun sensörü için "Excellent" yazılmış ancak neden dördüncü sırada? Senin mantığına göre listedeki ilk 15'in hepsinin "Excellent" sensörlere sahip mouselar tarafından oluşturulması lazım. Hemen G402'ye bakıyoruz, otuz ikinci sırada. Onun daha altında otuz sekizinci sırada olan bir başka mouseun sensörü ise "Excellent". Neymiş? demekki sadece sensöre bakmıyormuş bu işler. Mesela Rival 100 ile G102'yi karşılaştırırsak tartışmasız 102 derim. Şekli aynı, boyutları hemen hemen aynı, tutuşu aynı, kablosunun ben daha kaliteli olduğunu düşünüyorum, e geriye sensör kaldı. Sensör kısmında ise 102 Rival 100'ü çok rahat geride bırakıyor.
 
Son düzenleme:
Logitech'in Programı sadece Windows için bunu da akılda tutmak lazım Sniper Butonu olayı için ve G502'de o Sniper Butonunun yerininin değişmesi boşuna değildi ve neden diğer Mouse'larında kullanmadılar o "Fusion Engine" denen olayı? neyse
ve ben o Fusion Engine'in getirilerini iyi bir sensör'de getirebilir o özellikler sensöre bağlı sanıyordum galiba cidden de sadece G402'e özelmiş o olay ama düşük hassasiyette hızlı haraketlerle kullananlar için daha çok işe yarıyor ki ben yüksek hassasiyette oynuyorum.
Ve G402'i kullanan bir Turnuva oyuncusu göremedim, geçen unuttum hangi Turnuvaydı bilmiyorum ama G203, G102 ve G PRO nun G100s den örnek alınarak yapıldığını biliyorsunuzdur o turnuvayı kazanan takım G100s kullanıyordu ki bende küçük Mouse ile daha iyi nişan alıyorum.
Fazla araştırmamam ve Cahiliyetime ve Incelemelere güvenime denk geldi :p bazılarını Triggerladığım için Özür Diliyorum :p ama Fusion Engine'i yeni Mouse'larda da kullansalarmış keşke. Biraz abartmışım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı