%100 yerli denilen telefonlar gerçekten yerli mi?

İş gücü Çin'de Türkiye'den daha ucuz lojistik seçenekleri çok daha fazla sadece birleştirme için üretimi Türkiye'ye taşımazlar. Cihaz özelinde incelemek gereki %100 (mühendisliği dahil) Türkiye üretimi olan cihazlar mevcut.
Dava açmaya gelince öncelikle bu şirketler hükümet ile iş birliği yaptığı için kazanman imkansız burası Amerika değil. Zaten bu davaları keyfine göre açamıyorsun bir hukuk firmasıyla anlaşacaksın o hukuk firması kendi veya dışarıdan bilişim uzmanı çağırıp rapor oluşturacak...
 
Değil. Dandik parçaları ve dandik lensleri burada birleştirip bize kakalıyorlar. Ayrıca daha yerli markalarımızın alınan 1 tane bile patenti yok. Kendi UI arabirimimiz yok. Kısacası kandırmaca.
 
%100 yerli olması için kullanıldığı işletim sisteminin bile yerli olması gerekli değil mi?

Açık kaynak diye bir şey var Android açık kaynalı zaten Huawei Xiaomi gibi markalar Android üzerinde çalışan işletim sistemi yapıyorlar ve kendi marka adlarını koyuyorlar.
 
Merhaba, bu bazı %100 yerli denilen markalar var GM gibi redeer gibi, bunların parçası Çin'den getirilip burada birleştirilmiyor mu? Eğer öyleyse bunlara dava açsak hani yerliydi diye kazanamaz mıyız?
GM gerçekten yerli ancak Casper sadece logo basıyor diğerlerini bilmiyorum
 
Değil. Dandik parçaları ve dandik lensleri burada birleştirip bize kakalıyorlar. Ayrıca daha yerli markalarımızın alınan 1 tane bile patenti yok. Kendi UI arabirimimiz yok. Kısacası kandırmaca.

Saçmalamışsın. "%100 yerli ve milli" kavramı zaten başlı başına saçmalık.
1 tane patenti bile yok dediğin markaların onlarca patenti var Türkpatent'ten bakabilirsin.
Kendi UI arabirimimiz olmasa da olur açık kaynaklı olanların kullanılması daha mantıklı zaten bütün dünyada bu böyle.
Kısacası kandırmaca falan değil yüksek teknoloji üretmek yoğun çaba ister, süreklilik ister, büyük yatırımlar gerektirir, ürünün kaliteli olması yetmez pazarlamak gerekir, sırf Apple'ın yarattığı elit hava yüzünden aylarca çalışıp kaç aylık maaşını telefona verenler var, bugün ekip yarın biçemezsin Türkiye bu yönde çok fazla atım atmıyor dolayısıyla yerli teknoloji markalarımız olmuyor.
 

Geri
Yukarı