1000-1500 TL'ye Laptop Tavsiyesi

As Nödt

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2018
Mesajlar
431
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. 1000-1500 TL civarında gündelik öğrenci işleri, ders çalışma amacıyla kullanabileceğim bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Bütçem maksimum 1500 TL civarında olduğu için haliyle bu aralıkta dizüstü bilgisayar bulması çok zor ve sorunlu olabiliyor. Sizden ricam bu fiyat aralığında bildiğiniz, kullandığınız, önerebileceğiniz bir dizüstü bilgisayar tavsiyesi.

Genel olarak ödev, ders çalışma, ofis programlarını kullanma gibi amaçlarım var.

Teşekkürler, iyi forumlar.
 
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. 2. el ürün olarak bir çok dizüstü bilgisayar araştırdım ve gerçekten normal fiyatının altında çok iyi bilgisayarlar var fakat bildiğiniz üzere güven problemi var. 2. el ürün paylaşımının yasak olup olmadığına dair bir bilgim olmadığı için bundan bahsetmemiştim. Yasak değil ise bildiğiniz ürünleri paylaşabilir misiniz? Teşekkür ediyorum tekrardan.
 
İkinci El ve Sıfır Dizüstü Notebook Bilgisayarlar sahibinden.com'da
8470p benim kullanmakta olduğum laptop. i5-3230M ile aldım. Şu an 250 liraya aldığım i7-3630QM ile kullanıyorum. Günlük kullanım için i5li hali de çok çok fazlasıyla yeterli. Benim i7'ye geçmem tamamen işlemciyi makul olduğunu düşündüğüm bir fiyata bulmam ve kişisel merak. İçinde 7200RPM HGST de vardı, o da bu işlerin hakkını veriyordu ama KDV'siz Vatan B. kampanyasında 250GBlık Samsung SSD'yi de almadan edemedim. Bu upgradeleri yapmadan 2 yıl sıkıntısız kullandım. Açıkçası işlemciden sonra SSD farkını çok da hissetmedim.

Özetle 800 liraya 8470P alabilirsin. Ama RAM'i min 8GB olarak kullan. Ben şirketlerin eski laptoplarını toplu alıp satan bir firmadan almıştım. Dolayısıyla yüzlerce makina arasından makinamı seçme şansım oldu. Tavsiyem şahıs yerine bu tip firmalardan alman. Belleği de ikinciel olarak sahibinden.com'da bulabilirsin, ben 50 liraya almıştım 2 sene önce, sıkıntı da olmadı, diğeriyle birebir aynı.

Benzer şekilde Lenovo Thinkpad ve Dell Latitudelara da bakabilirsin. 4. nesil işlemcili makinalara da bakabilirsin ama U serisi M serisinden aldığın modele göre daha zayıf olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı