1000 MBPS internet 43 MB/s'de takıldı

muhmetx

Hectopat
Daha fazla  
1000 Mbps internetim var ancak herhangi bir uygulamadan herhangi bir oyunu indirecek olsam 40-43 MB/s bandına takılıp kalıyor. Artmıyor da düşmüyor da. İnternetten Speedtest'de yapıyorum 950 Mbps çıkıyor. Steam'de sunucu değiştirmeyi de deniyorum aynı 45'i geçmiyor. Dün gece de aşırı dalgalanıyordu 18e kadar düşüyor 75'lere çıkıyor sonra tekrar 15e düşüyordu. Anlamıyorum kısıtlama falan da koymadım. Çözüm önerisi olan var mı?

Ekran görüntüsü 2024-06-30 130253.png

Ekran görüntüsü 2024-06-30 130408.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarındaki bileşenler de indirme kapasiteni kısıtlayan etkenler. Sadece internet hızı olarak bakmaman gerek olaya.

Mesela ben de 40-60 MB/s arası alıyordum, üst seviye bir anakart ve güncel bir işlemciye geçtiğimde 120 MB/s görmeye başladım.

Bilgisayarındaki bileşenler de indirme kapasiteni kısıtlayan etkenler. Sadece internet hızı olarak bakmaman gerek olaya.

Mesela ben de 40-60 MB/s arası alıyordum, üst seviye bir anakart ve güncel bir işlemciye geçtiğimde 120 MB/s görmeye başladım.

Acer Nitro 16 kullanıyorum, en azından 70leri görmem gerek sanıyorum.

Laptoplar termal dizayn ve güç verimliliği adına bir çok açıdan kısıtlanmış cihazlar olduğu için Steam, bant genişliğin kadar paket gönderirse bilgisayarının bunları işlemesi biraz dert olabilir. İndirme sırasında bilgisayarını rahatça kullanabil diye sistem kendi kendini kısıtlıyor, senin yapabileceğin bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı