1000 Mbps internet alınırsa altyapı gelir mi?

Frenceskoli

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2022
Mesajlar
2.296
Çözümler
6
Bizim altyapımız 100 Mbps desdekliyor. Ben de bizim altyapıyı da 1000 Mbps yaparlar diye 1000 Mbps internet almak istiyorum. Mantıklı mı sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır değil, altyapı gelse bile ne zaman geleceği belli değil. Boşu boşuna fazladan para vermeye gerek yok. Altyapı gelirse paketini yükseltirsin.
 
Altyapıya göre internet alabiliyorsunuz Max zaten. Ki VDSL ise VDSL sınırına kadar. ADSL ise ADSL sınırına kadar. Fiber ise fiber sınırına kadar. GigaFiber ise GigaFiber sınırına kadar. (belki GigaFiber değil de başka bir şey olabilir ismi ama mantık bu şekilde)


Konuyu karıştırdın galiba.
 
Ben bazen 16Mbps internetten 30Mbps internet kullanabiliyordum indirme yaparken. Bilmiyorum nasıl oluyor ama oluyordu VPN ile bende. Bilmiyorum iyi veya kötü benim üzerimde tuhaf bir şeyler var. Ya sağlam nazar var ya da bambaşka bir şey var. Son cümleyi kafam takık bir olaya o yüzden öyle yazdım.
 
Bizim altyapımız 100 Mbps desdekliyor. Ben de bizim altyapıyı da 1000 Mbps yaparlar diye 1000 Mbps internet almak istiyorum. Mantıklı mı sizce?
Hocam şu an için bireysel kullanıcılara 1000 Mbps veren tek firma Turknet. O hızı da kendisine ait olan GibaFiber altyapısından veriyor. Adresinizde GibaFiber yoksa zaten 1000 Mbps'lik paket alamazsınız.
Anladığım kadarıyla TT'nin fiber altyapısına sahipsiniz. TT ise 1000 Mbps'lik paketleri bireysel kullanıcılara satmıyor. Dolayısıyla şu durumda 1000 Mbps'lik bir paket almanız mümkün değil.

Şunu da belirtmek gerekir ki altyapınız zaten 1000 Mbps destekliyor. Yani fiber olduğu için çok daha yüksek hızları bile destekliyor ama TT günümüzde en fazla 100 Mbps hız veriyor.
 

Geri
Yukarı