Steam 1000 Mbps internette indirme hızı dalgalı oluyor

Makaleler
1
1000MBPS TurkNet internet kullanıyorum ve anlık olarak 940 yükleme hızı alıyorum ancak Steam'de bu hızı stabil şekilde kullanamıyorum. 600 Mbps hız limitiyle kullanıyorum evi etkilemesin diye ve aldığım hız 940 olmasına rağmen hız çok dalgalanıyor. Bir 300 oluyor bir 220'ye düşüyor bir 40'a düşüyor ve internetin hızını tam anlamıyla kullanamamak canımı sıkıyor çünkü hani alıyorum gördüğünüz gibi. Ayrıca bu aşırı düştüğü anlarda internette sayfa yüklemiyor, düşüş bittiğinde ise Steam'e yeni girmişim gibi oyuna giren herkes sağ alttan çıkıyor. Anlık gidip gelmesi gibi dursa da windows'da internet gitmiş gözükmüyor ve online oyundayken de atmıyor. Bunların nedeni ne olabilir? SSD kullanıyorum. Alta ekran görüntülerini bırakıyorum.

hız testi.PNG
Ekran Görüntüsü (6).png

Son düzenleme:
modem arayuzune gır kendı cıhazına bak 2.4ghz yazıyorsa modemı 5ghz ayarlaman gerekıyor aygıt yonetıcısınden

ZTE marka modem.

Tarayıcıya 192.168.1.1 yazın gırıs ekranı gelecektır hem kullanıcı adına admin yazın hem de sıfreye admin yazın skip tusuna basın topogoly tusuna basın all clıents diye bır tus daha olacak ona basınca cıhazlar gorunecek ve sonlarında kac GHz oldukları yazacak.

Tarayıcıya 192.168.1.1 yazın gırıs ekranı gelecektır hem kullanıcı adına admin yazın hem de sıfreye admin yazın skip tusuna basın topogoly tusuna basın all clıents diye bır tus daha olacak ona basınca cıhazlar gorunecek ve sonlarında kac GHz oldukları yazacak.
5 ghz yazıyor ise de 2.4 ghz mi yapmam gerekiyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı