1000 TL altı switch önerisi

Şuan aklımda ki tek şey sesinin nasıl olduğu video falan da bulamadım yaw

Son attığınız, 'LEOBOG Flower Field (Huatian)' aslında
花田轴 olarak geçiyor. Douyin ve Bilibili'de videoları var.
Örneğin buradaki üçüncü switch.

Sağ olun hocam sesini duymuş oldum

@KafadanKontak @adnanvo Hocam ben switche karar verdim
AULA LEOBOG Flower Field (Huatian) 1.5 33gf 45gf model switchi alacağım bu ay içinde 700 küsüre düşmüş biraz beklim ama en azından karar vermiş oldum hazır buradayken size sesini saniyesini ayarladığım video ile gösterim.

Ekstra bir sorum olacak benim klavyem Havit KB885L klavye ingilizce klavyedir.
Ben bu klavyeye switchleri takacağım klavyenin switchlerini taktığımız tabanın iletkenlik kalite farkı vs diğer klavyelere göre çok farklı mıdır yoksa bu klavyelerde kullanılan basic kayda değer bir fark olmayan switchlerin çalışmasını sağlayan taban mıdır?

Bir de bu klavyeye Steelseries Prsimcaps Pudding tuş takımını almak istiyorum uyar mı güzel midir fikriniz nedir?

1761574354397.png

Saniyesi ayarlı Switch'in sesi

Son düzenleme:
Sağ olun hocam sesini duymuş oldum

@KafadanKontak @adnanvo Hocam ben switche karar verdim
AULA LEOBOG Flower Field (Huatian) 1.5 33gf 45gf model switchi alacağım bu ay içinde 700 küsüre düşmüş biraz beklim ama en azından karar vermiş oldum hazır buradayken size sesini saniyesini ayarladığım video ile gösterim.

Ekstra bir sorum olacak benim klavyem Havit KB885L klavye ingilizce klavyedir.
Ben bu klavyeye switchleri takacağım klavyenin switchlerini taktığımız tabanın iletkenlik kalite farkı vs diğer klavyelere göre çok farklı mıdır yoksa bu klavyelerde kullanılan basic kayda değer bir fark olmayan switchlerin çalışmasını sağlayan taban mıdır?

Bir de bu klavyeye Steelseries Prsimcaps Pudding tuş takımını almak istiyorum uyar mı güzel midir fikriniz nedir?

Eki Görüntüle 2594356

Saniyesi ayarlı Switch'in sesi

Tam detaylı bakmadım fakat attığınız linkteki keycaplarda UK layout olarak belirtmiş ISO düzene benziyor. Sizin elinizdeki klavye ANSI düzene benziyor, büyük enter, büyük shift çıkmayabilir, eskiden oyuncu klavyeleri belli bir düzene göre yapılmıyordu alt satırdaki keycaplar falan büyüktü standartlara göre onlara göre yapılmış bir keycap seti çıkabilir karşınıza.

Ekstra sorunuzu tam anlamadım fakat her switch uyar mı diye soruyorsunuz sanırım. Hotswap klavyelerde outemu hotswap soketleri dışında uyumsuzluk gibi bir sorun görmedim ben daha önce. 2. sayfada attığınız fotoğrafta outemu hotswap soketine benzemiyor, yuvarlak ve bakır ağızlı oluyorlar kalın pinler girmiyor.

Tam detaylı bakmadım fakat attığınız linkteki keycaplarda UK layout olarak belirtmiş ISO düzene benziyor. Sizin elinizdeki klavye ANSI düzene benziyor, büyük enter, büyük Shift çıkmayabilir, eskiden oyuncu klavyeleri belli bir düzene göre yapılmıyordu alt satırdaki keycaplar falan büyüktü standartlara göre onlara göre yapılmış bir keycap seti çıkabilir karşınıza.

Ekstra sorunuzu tam anlamadım fakat her switch uyar mı diye soruyorsunuz sanırım. Hotswap klavyelerde Outemu hotswap soketleri dışında uyumsuzluk gibi bir sorun görmedim ben daha önce. 2. sayfada attığınız fotoğrafta Outemu hotswap soketine benzemiyor, yuvarlak ve bakır ağızlı oluyorlar kalın pinler girmiyor.

Demek istediğim switchi taktığımız plaka var ya boydan boya onun kalitesi iletkenliği vs farklı mıdır?
Bu Aula switch benim klavyeye uyacak mı uymayacak mı anlamadım son dediğinizi 😅

Hocam switch'ler standarttır. Yani Hot-swap olduğu sürece manyetik ve daha farklı bir teknoloji veya tekniğe sahip değilse sizin klavyeniz ile hemen hemen tüm 3 ve 5 pinliler uyumludur. Switch'in tek yaptığı devreyi tamamlayan bir anahtar görevi görmesi. BUnu yaparken de işte hissiyat, ses veya diğer teknik özellikler keyfe göre değişiyor.

Performansı genelde board yani switch'leri taktığınız devre ve bu devreye bağlı kontrolcü çipiyle üretim kalitesi belirliyor. Normalde bir gaming klavye 1000hz kablolu veya kablosuz raporlama özellikli olmalı. Ama piyasadaki giriş seviyeleri sanırsam genelde 250 500 arası bir raporlama hızı sunuyorlar. Şu anda da Keyboard Latecy test şeklinde Google'a yazarak çıkan birkaç test sitesinde klavyenizin maksium raporlamasını görebilrisiniz. Bunu yaparken tuşlara basmanızı isteyecek. Mesela hızlıca yanyana olan iki tuşa ardı ardına basın. Maksimum kaç hz oranına çıkabiliyorsunuz bir bakın. Ben 1000 HZ klavyemde 980'lere çıkabiliyorum mesela.

Hocam switch'ler standarttır. Yani Hot-swap olduğu sürece manyetik ve daha farklı bir teknoloji veya tekniğe sahip değilse sizin klavyeniz ile hemen hemen tüm 3 ve 5 pinliler uyumludur. Switch'in tek yaptığı devreyi tamamlayan bir anahtar görevi görmesi. BUnu yaparken de işte hissiyat, ses veya diğer teknik özellikler keyfe göre değişiyor.

Performansı genelde board yani switch'leri taktığınız devre ve bu devreye bağlı kontrolcü çipiyle üretim kalitesi belirliyor. Normalde bir gaming klavye 1000hz kablolu veya kablosuz raporlama özellikli olmalı. Ama piyasadaki giriş seviyeleri sanırsam genelde 250 500 arası bir raporlama hızı sunuyorlar. Şu anda da Keyboard Latecy test şeklinde Google'a yazarak çıkan birkaç test sitesinde klavyenizin maksium raporlamasını görebilrisiniz. Bunu yaparken tuşlara basmanızı isteyecek. Mesela hızlıca yanyana olan iki tuşa ardı ardına basın. Maksimum kaç hz oranına çıkabiliyorsunuz bir bakın. Ben 1000 HZ klavyemde 980'lere çıkabiliyorum mesela.

Hocam 😂😂

1761576401678.png

1761576865225.png

Bu arada hocam benim Bluetooth iş klavyemde de sonuç bu. Bu arada harflere rastegele hani çocuklar oynar ya klavyeye deli gibi basarlar. Öyle basarak random bir şekilde ser halde, testi daha doğru yapabilirsiniz. Ama bildiğim kadarıyla da yine bu online test de bir kıstas değil. Klavye raporlamaları farelerden biraz fakrlı olduğundan testler farelerdeki gibi net bir sonuç vermiyorlar. Ama yine de klavyeniz tam bir gaming klavye diyemem.

Aynı testi benzer birkaç sitede daha deneyin.

Eki Görüntüle 2594371

Bu arada hocam benim Bluetooth iş klavyemde de sonuç bu. Bu arada harflere rastegele hani çocuklar oynar ya klavyeye deli gibi basarlar. Öyle basarak random bir şekilde ser halde, testi daha doğru yapabilirsiniz. Ama bildiğim kadarıyla da yine bu Online test de bir kıstas değil. Klavye raporlamaları farelerden biraz fakrlı olduğundan testler farelerdeki gibi net bir sonuç vermiyorlar. Ama yine de klavyeniz tam bir Gaming klavye diyemem.

Aynı testi benzer birkaç sitede daha deneyin.

Dediğiniz gibi yaptım zaten durum aynı yeni switchlerden sonra biraz daha ms vs düşer Hz yükselir diye düşünüyorum bakalım hayırlısı
Keycap için de bunu buldum beyazı gelince alırım muhtemelen

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı