1000 TL Civarına İşlemci Tavsiyesi

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Hepsiburada.com dan 200 TL değerine hediye çekim var.
Çekim 01-08 Aralık tarihleri arasında geçerli.
Yanlız hediye çeki 1000 TL ve üzeri alışverişlerimde geçerlidir.

Ben de fırsattan istifade sistemimde i5 4570 işlemcimi i7 4790 ile değiştirmek istiyorum. Overclock işleriyle fazla uğraşmak istemiyorum ve ayrı soğutucu alacak durumda da değilim.
Çünkü ekran kartım GTX 980 Ti oldğu için ilerleyen süreçte i5 4570 yetersiz kalabilir.
Anakart Haswell Z87-A Asus.
BIOS 12.09.14 versiyon 2103.
Sizce değiştirmeye değer mi?

Son düzenleme:
Madem uğraşmıyorsun OC işleriyle hiç gerek yok.. Allah aşkına yapacağınız OC ne kadar ki ? Anca seneler sonra OC yaparsanız faydasını görürsünüz. Seneler sonrası içinde Ekstra para verip K ibareli almak ve Sıvı soğutma masrafına girmeye değer mi bilinmez...
1.000TL ile Skylake değişim yapılır... Ama illa İ7 diyorsanız gayet tabi güzel bir İ7 4790 alın.

Birçok yerde testleri inceledim. Kullandığım i5 4570 ile i7 4790 arasında 10%-15% performans farkı var.
O.C. işlerinden pek anlamam. Bu sebeple i7 4790 alarak GTX 980 Ti ı rahatlatmak istiyorum. İşlemciyi fazla kullanan oyunlarda nadiren de olsa bir darboğaz söz konusu olabiliyor.

İ7 4790 al bitir işi. En mantıklı ve pratik yol budur. Ha dersen ki ben mevcut anakartımı, işlemcimi ve belleğimi satacağım. Üstüne 1.000TL koyacağım. O zaman çok güzel bir skylake sistem toplanır. Bu da bir alternatif. Ancak İ7 4790 alacak bir kişinin skylake'e bariz ihtiyacı yoktur...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı