1000 TL işlemci ve anakart önerisi

Kenan66

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba su an 1000 lira butcem var. Bilgisayarimin islemci ve anakart parcalarini degistirmek istiyorum. Diger parcalarla uyumlu, fiyata uygun önerilerinizi bekliyorum.

Diğer parçalar:

• Ekran karti: ASUS Strix GTX 950
  • RAM: 8GB HyperX
  • HDD: 500 GB 7200RPM Samsung HD502HJ
  • Güç kaynaği: 500W
  • İslemci: AMD Athlon 2 X4 640 3.0 GHz (Değişecek)
  • Anakart: GA-880GM-G2H Rev1X (Değişecek)
Tesekkurler.

Merhaba su an 1000 lira butcem var. Bilgisayarimin islemci ve anakart parcalarini degistirmek istiyorum. Diger parcalarla uyumlu, fiyata uygun önerilerinizi bekliyorum.

Diğer parçalar:

• Ekran karti: ASUS Strix GTX 950
  • RAM: 8GB HyperX
  • HDD: 500 GB 7200RPM Samsung HD502HJ
  • Güç kaynaği: 500W
  • İslemci: AMD Athlon 2 X4 640 3.0 GHz (Değişecek)
  • Anakart: GA-880GM-G2H Rev1X (Değişecek)
Tesekkurler.
AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz - 3.4GHz 8MB 65W 14nm İşlemci
ve
MSI A320M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
Kesinlikle ve kesinlikle önerimdir.

Ne olursa olsun Intel'den şaşma derim. Şu anki Ryzen PC'leri görüyoruz, genellikle sıkıntı çıkarıyor GTX 1000 serisiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugüne kadar Intel ve AMD sistemleri de kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki şayet sistemini sürekli upgrade edeceksen Intel i5 ve i7'nin yeni nesilleri iyidir. AMD sistemlerde hiçbir bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığım için ben AMD'yi tercih edenlerdenim. Fiyat/Performans olarak da AMD daha çok tercih ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugüne kadar Intel ve AMD sistemleri de kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki şayet sistemini sürekli upgrade edeceksen Intel i5 ve i7'nin yeni nesilleri iyidir. AMD sistemlerde hiçbir bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığım için ben AMD'yi tercih edenlerdenim. Fiyat/Performans olarak da AMD daha çok tercih ediliyor.
Ben de AMD ve Intel kullandım, oyuncu olduğum için çok bir fark görmedim. AMD RYZEN 3'leri bekliyoruz bakalım. Belki 4 yıl sonra alırım.(n)

Ryzen 3 işlemcileri beklerseniz 1.000 liraya anakart, bellek ve işlemci sığabilir. Ryzen 3 işlemciler 400 liradan başlayabilir. En ucuz Ryzen 3 işlemci bile Core i3 7350K kıvamında olacak, en pahalısı ise Core i5'ler ile yarışacak.

Ryzen 3 işlemcileri beklerseniz 1.000 liraya anakart, bellek ve işlemci sığabilir. Ryzen 3 işlemciler 400 liradan başlayabilir. En ucuz Ryzen 3 işlemci bile Core i3 7350K kıvamında olacak, en pahalısı ise Core i5'ler ile yarışacak.
Aynen öyle. A8 7650K işlemcim var ve ilk çıktığında piyasada olan i3'leri geçiyordu. 2014 yılında veya 2013 yılında çıkmış olması lazım. Ancak f/p konusunda AMD 2014 ten 2016'ya berbat bir performans sergiledi. APU dediğimiz olayı çıkartması aynı Ryzen işlemciler gibi bomba niteliğindeydi. Fakat sonra Intel yeni mimariler, yeni soketler derken AMD nal topladı, Intel nal toplattı. Ryzen bizler için bir umut. Hala Ryzen dendiğinde aklıma Intel geliyor. :D

Jim Keller ve Zen hakkında biraz bilgi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı