1000 TL İşlemci ve Anakart Önerisi

Yani şöyle söyleyeyim, 7 nm olmasının da etkisiyle ben Ryzen 3 3300'ün en az Ryzen 5 2600 ayarında olabileceğini düşünüyorum, tabi bu sadece bir öngörü.
Olabilir evet bir seriyi düşükten, en iyiye getiriyorlar sonra çok zaman geçmeden tekrar bi seriyi düşükten en iyiye getiriyorlar 🤔
Asıl probleminiz 1366 pin anakart bulmak olur. Aliexpress deki markasız 1366 pinleri sıfır anakart zannetmeyin hepsi eski anakartlar dan çıkma çipsetleri kullanıyor. O halde bile yine çok pahalı ayrıca. İşlemci ucuz olabilir ama karşılığında kalitesiz anakartı yüksek fiyata almak zorunda kalıyorsunuz. İkinci el istemiyorsanız tavsiyem uygun fiyatlı ryzen serisine bir bakmanız. Belki bütçenizi biraz aşabilir ama kampanya kollayarak ryzen 5 2400g ve uygun bir a320 anakart ile anakart işlemci işini halledebilirsiniz. Ram için ise aliexpress de uygun fiyatlı ramler mevcut. Ya da yurt içinde de kampanyalı Ram bulunabilir ama fiyat farkı olacaktır tabi. Fakat anakart ile işlemciyi yurt dışından önermem.
Haklısın zaten doğru dürüst 1366pin kart bulaöadım. Ryzen 1700 nasıl peki çok mu uçurum var 2400 ile acaba? Aliexpress her zaman ilk tercihim olacak. Ülkemizdeki kur farkı sebebiyle epey uzak kaldık teknolojik alışverişlere...
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı