erkant
Hectopat
Herkese merhabalar,
Bir süredir (2-3 hafta) klavye araştırıyorum. Belli seçeneklere daralttım.
1- ASUS Tuf Gaming K7
2- Bloody B870R Q
3- Everest Rampage Hydra R7
4- HyperX Alloy Elite RBG
5- Razer Blackwidow Elite
6- Hunter Series Esports Edition
7- ASUS Rog Strix Flare
8- Redragon Yama
9- Corsair K95 Platinum
10- Corsair Strafe Mk.2
11- Logitech G513
Şimdi orta halli de var pahalı da var, optik var mekanik var, bilindik var bilinmedik var... 6-7 yıldır Logitech G710+ kullanıyorum, ahı gitti vahı kaldı desem yeridir. Cherry kahverengi anahtarlar var. Yeni klavyede lineer anahtar olması kötü hissettirir mi bilemiyorum. Reddit'te birinin Cherry ve benzeri kırmızı anahtarlar için "fancy mambrane" demesinden sonra itici geldi.
Klavye üzerinde ses kontrolleri olmasına alıştım, özellikler analog ses ayar tuşuna; seçeneklerimin de kiminde var kimin de yok.
Bir de bu "optik" muhabbetini yeni duydum. Evet teoride çok hızlılar; ama pratikte birçok faktör de işin içine girince pek anlamı kalmıyor gibi. Lakin, da uzun ömürlü gibiler mekanik anahtarlara göre.
Ben ne istiyorum?
- Ses kontrolleri olursa iyi olur, olmaz dünyanın sonu değil; ama neyse
- Mavi anahtar türevi ses çıkarmasın "şık, şık, şık", evet seçeneklerin arasında bu da var (Razer)
- Sanırım hepsi 1000HZ raporlama hızında, ee tabii ki bu hızda olsun
- Bilek destekli olmalı
- Aldıktan birkaç ay, bir sene sonra sorun çıkarmasın. Bunu bilemeyiz tabii; ama uzun süreçte bu hesaplı seçeneklerin kalitesi ne düzeyde kalacak? Hoş pahalısı da hep aynı kalitede kalmaz ya, neyse.
- 1000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Şimdi farkındayım, çok yazdım; ama net olup harcadığım paradan ötürü pişmanlık duymak istemiyorum. Seçmeme yardımcı olursanız çok sevinirim ya da başka öneriniz olursa onu da değerlendiririm.
Şimdiden teşekkürler.
Bir süredir (2-3 hafta) klavye araştırıyorum. Belli seçeneklere daralttım.
1- ASUS Tuf Gaming K7
2- Bloody B870R Q
3- Everest Rampage Hydra R7
4- HyperX Alloy Elite RBG
5- Razer Blackwidow Elite
6- Hunter Series Esports Edition
7- ASUS Rog Strix Flare
8- Redragon Yama
9- Corsair K95 Platinum
10- Corsair Strafe Mk.2
11- Logitech G513
Şimdi orta halli de var pahalı da var, optik var mekanik var, bilindik var bilinmedik var... 6-7 yıldır Logitech G710+ kullanıyorum, ahı gitti vahı kaldı desem yeridir. Cherry kahverengi anahtarlar var. Yeni klavyede lineer anahtar olması kötü hissettirir mi bilemiyorum. Reddit'te birinin Cherry ve benzeri kırmızı anahtarlar için "fancy mambrane" demesinden sonra itici geldi.
Klavye üzerinde ses kontrolleri olmasına alıştım, özellikler analog ses ayar tuşuna; seçeneklerimin de kiminde var kimin de yok.
Bir de bu "optik" muhabbetini yeni duydum. Evet teoride çok hızlılar; ama pratikte birçok faktör de işin içine girince pek anlamı kalmıyor gibi. Lakin, da uzun ömürlü gibiler mekanik anahtarlara göre.
Ben ne istiyorum?
- Ses kontrolleri olursa iyi olur, olmaz dünyanın sonu değil; ama neyse
- Mavi anahtar türevi ses çıkarmasın "şık, şık, şık", evet seçeneklerin arasında bu da var (Razer)
- Sanırım hepsi 1000HZ raporlama hızında, ee tabii ki bu hızda olsun
- Bilek destekli olmalı
- Aldıktan birkaç ay, bir sene sonra sorun çıkarmasın. Bunu bilemeyiz tabii; ama uzun süreçte bu hesaplı seçeneklerin kalitesi ne düzeyde kalacak? Hoş pahalısı da hep aynı kalitede kalmaz ya, neyse.
- 1000 TL'ye kadar çıkabilirim.
Şimdi farkındayım, çok yazdım; ama net olup harcadığım paradan ötürü pişmanlık duymak istemiyorum. Seçmeme yardımcı olursanız çok sevinirim ya da başka öneriniz olursa onu da değerlendiririm.
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: