1000 TL kulak üstü kulaklık tavsiyesi

Son düzenleme:
İkisi de arkası açık kulaklık, sahne başarımı çok çok iyi fakat dışarıya hoparlör kadar ses verecektir. Hifiman HE400SE modeli basları soluk bir kulaklık. Hifiman HE400se – In-Ear Fidelity
Philips SHP9500'i kullandım DAC/AMP ile. Yıl 2012 falan idi sanırım :) Hatırladığım kadarı ile özellikle tiz başarımı iyiydi. Bir sene kadar kullanıp yanlışlıkla üstüne oturmuştum :) Bu fiyat aralığında akustiği kapalı bir kulaklık olarak : Takstar Pro 82 / MH 751 öneririm. Pro 82 modelini bir çok tanıdığıma önerdim, çok da memnun kaldılar. Beyerdynamic custom one pro modeli de özellikle doğru ses için fena değil. Arkası açık kulaklıkları DAC/AMP olmadan önermiyorum ( kaliteli ses kartınız varsa o da olur ) Onun dışında 3000 TL altına alabileceğiniz başka bir kulaklık yok. Bir çok kulaklık deneyimledim ama artık tarafsız yorum yapamıyorum DAC/AMP olmadan bir şey dinleyemiyorum çünkü :)

Bir de not düşeyim istedim. Wired kulaklıkları seçerek doğru karar vermişsin. Kablosuz kulaklıkta rezonans patlıyor, midler tizler baslar karışıyor birbirine. Belki kişiseldir, WH-100xm4 denedim fakat bir yarım-açık Superlux kadar doğru bir ses bile alamadım ( Bahsettiğim Superlux 300 TL falandı 2 yıl önce ) Odyofil değilim ama dinlediğim müzikten keyif almayı, doğru dinlemeyi seven bir insanım. Dumtıs dumtıs bana göre değil. Ayrıca hard rock, enstrümental rock, soft rock, classic rock, ballad rock dinleyen biriyim. Bu kulaklıkların ses karakterlerini bu tarz parçalarda deneyimledim. Kişiden kişiye elbette değişiklik gösterecektir.

Bir de sana kulaklığını seçtikten sonra basit Eq ayarlamaların için github'tan link bırakayım. Neredeyse tüm wired kulaklığın Eq profili optimize edilmiş bir şekilde var burada : AutoEq/INDEX.md at master · jaakkopasanen/AutoEq

Kulaklık alırken çok düşünme, al. Şu yaptığım yorum kendi tecrübelerime, ayrıca ses üstatlarımdan öğrendiğim bilgilere dayanmaktadır. Kulaklık araştırma niyetindeysen sana yol göstereyim. Google'a almak istediğin kulaklığın marka-modelini yaz " ........ frequency response " diye arat.
Merhaba. Takstar PRo önerinizde mikrofon göremedim, sanırım mikrofonu yok. Oyun amaçlı , mikrofonlu yine bu markayı mı tavsiye edersiniz bu fiyat bantlarında (1.500TL) ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı