1000 TL sıvı soğutma önerisi

batuhandnd

Kilopat
Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
87
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Kasa: Corsair Carbide series Spec-Delta (360mm destekliyor)

Başlıkta belirttiğim gibi 1000TL bir bütçem var. Aşma gibi bir şansım yok maalesef. Bütçemden dolayı 240Mm'lik bir sıvı soğutucu kullanmayı planlıyorum. Uzun süre oyun oynayan, bilgisayarını yoran biriyim. Bir de malum mevsim değişikliklerinden dolayı yaz aylarında da bana sorun çıkarmayacak bir sıvı soğutucu arıyorum. Çeşitli markalar ve modeller buldum kendi çapımda ama pek bilgi sahibi değilim. Sizlerden fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Cooler Master Masterliquid ML240l V2 sıvı soğutucusunu fiyatından dolayı tercih etmeyi düşünüyorum. Fakat forumlarda bazı arkadaşlar kronik sorunlarının olduğunu, fazla ses çıkardığını yazmışlar. Ses çıkarması o kadar problem değil benim adıma ama rahatsız edecek düzeyde ise tercihimi değiştirebilirim tabii ki. Kullanan veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bir başka 1000TL'ye gözüme kestirdiğim soğutucu Thermaltake TH240 ARGB 240mm modeli. Sizce Cooler Master ve Thermaltake markaları ve bu modelleri arasında hangisini tercih etmeliyim? Ya da bütçeye uygun başka önerileriniz var mıdır?

Bir de ekstra soru olarak Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 RAM'lerini kullanacağım bu sistemde. Acaba bu RAM'ler ve kasanın da durumuna bakılırsa üste takılacak bir sıvı soğutucu boyut açısından bir problem yaşatır mı? Toplayacağım yerde bazı RGB RAM'lerin problem yaşattığını söylediler. Deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.
 
240mm senin işlemcin için yeterli:

360mm olsun dersen:

RAM'ler ile sorun yaşatmazlar.
 

Geri
Yukarı