1000 TL Yazıcı tavsiyesi

LazDrovya

Kilopat
Katılım
16 Ekim 2015
Mesajlar
444
Çözümler
1
Merhabalar,
En son 10-15 yıl önce evimde yazıcı kullandım. Konudan epeyi bir uzağım ve araştırmalarımdan da emin olamadım. Ayda yılda bir evde yazıcıya ihtiyacımız oluyor. Sınav giriş belgeleri, tarama yapmak için belgeler gibi. Nadiren kullansak da her zaman kırtasiyeye gitmek ya da çıktı alabileceğimiz çevremizden ricada bulunmaktansa evimizde bir tane olmasını istiyoruz. Lazer ve Püskürtme yazıcılar arasında benim için hangisi daha mantıklı olur karar veremedim. Dediğim gibi, çok nadir kullanacağım için püskürtme yazıcılarda kartuşların kuruma sorunu vardı diye hatırlıyorum. Lazer yazıcılarda da toner dolumu yapılması gerektiğini, her yerde dolumcu bulunmadığı söylenmiş. Kartuş fiyatları da neredeyse yazıcı fiyatlarına yanaşmış. HP DeskJet 2721 modelinde bir yazıcı gördüm ve fiyatı da uygun geldi. 1000TL civarında önerebileceğiniz bir yazıcı var mı? Dediğim gibi ayda yılda bir kullanılacak.
 
Merhaba, eğer sürekli çıktı almayacaksanız kartuşlu yazıcı önermiyorum. Çünkü kuruma donma gibi sorunlarla çok uğraşırsınız ki zaten baskı sayınızda çok düşük olur 150-200 sayfa bandında (XL kartuşlarda bu sayı dahada artabilir fakat donma kuruma sorunu yine olur).

Mürekkep tanklı yazıcılarında çalışma stili aynı sadece mürekkebi tanklarından çekiyor eğer sürekli çıktı almayacaksanız kuruma donma gibi sorunlarla yine karşılaşırsınız.

Size önerim Laser yazıcı almanız, sürekli çıktı almasanızda kuruma donma gibi bi derdiniz olmaz. Yazıcının içerisinde gelen tonerle zaten 500-1000 sayfa civarında çıktı alabileceksiniz, kullanımınıza göre bu sayı sizi uzun süre idare edecektir. Toner dolumu konusunda çok bilgim yok fakat muadil toner bulabilirsiniz (bu konuyu araştırmanızda fayda var). Buradaki dezavantajlarınız: mono laser(sadece siyah çıktı alabilirsiniz, renkli laser yazıcılar daha pahalı oluyor), ikinci dezavantaj ise tarayıcı ve fotokopi olmayacak(yine biraz daha uygun olması için), üçüncü dezavantajınız ise tüm bunlara rağmen bütçenizin üzerine çıkmanız gerekecektir.

Bi kaç kullanımdan sonra kenara atacağınız sonradan kullanmak istediğinizde size sorun oluşturacak bi yazıcıdansa laser yazıcı alıp sorunsuz kullanmak bana göre daha mantıklı olurdu.

Bi kaç kullanımdan sonra kenara atacağınız sonradan kullanmak istediğinizde size sorun oluşturacak bi yazıcıdansa laser yazıcı alıp sorunsuz kullanmak bana göre daha mantıklı olurdu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı