1000 TL'ye Ekran Kartı Tavsiyesi

Cuneydinho

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 I7 12700H, RTX 3060, 40 GB, KILLER AX & ETH, 144HZ FHD
Meslek
Endustri Muh.
Uzun zamandır sadece bir okuyucu olarak buradayım ama bu sefer kendim için bir sorum olacak.

ASUS TUF Gaming B450M PRO
2 X 8 GB G.Skill Flare X DDR4 3200MHz
Ryzen 3 3200G
M.2 SSD
600W Thermaltake Lite PSU

İçin bir harici ekran kartı bakıyorum, oynadığım tek bir oyun var o da Valorant, amacım 140+ FPS almak.
Üst bütçe limitim 1000 TL ama üst yani tık dediği nokta. :)

Bu arada bir ASUS Dual RX480 8 GB buldum ama 1300 seviyelerinde benchmark inceledim güzel duruyor, bu kartın değerlerine yakın muadil bir kart ne dersiniz?
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Olur hiç farketmez, sadece hangi modellere odaklanacağımı bilmeliyim. Ekran kartı konusunda zır cahilim, darboğaz falan çok yönlü ele alabilecek bi birikimim yok.

Olur hiç farketmez, sadece hangi modellere odaklanacağımı bilmeliyim. Ekran kartı konusunda zır cahilim, darboğaz falan çok yönlü ele alabilecek bi birikimim yok.
İkinci el RX 570 bulunabilir. O işlemci bu kartı tam besleyemez darboğaz olur yani. Ama yüksek grafiklerde oynarsanız sorun yaşatacak kadar olacağını sanmam.

Nvidia Chipsetli bir ekran kartı ryzen ile sorunsuz uyum sağlar mı?
Devrem yandı resmen, Bir ekran kartının bios'u mu var?

İkinci el olacak değil mi?

1650S den düşük sıfır kart tercih edilmez bence parasını hak etmiyor çünkü.

İkinci el olarak da RX470 veya GTX960 bakabilirsiniz.

RX 570 bulamazsan GTX 1650S'de bakabilirsin.

GTX 970, 1060 3GB biraz daha eskitirsek GTX 780 gibi kartlar muadil denebilir RX 480 için. Ayrıca RX 470'lere de bakabilirsin. Bazı değişikler RX 470'e RX 570 BIOS'u yüklüyor, efsane olduğunu iddia ediyor 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı