1000 TL'ye İşlemci Tavsiyesi

2 Ay sonra yeni işlemciler çıkınca "param boşa gitti, keşke bekleseydim" diye sağda solda dolaşmayın o zaman.
Dolaşırsak hatırlatırsınız. Ayrıca belli ki arkadaş zorlayarak oradan buradan arttırarak yazdığı maks. bütçeyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sıkıldım artık diyor canına tak etmiş bir şeyleri düzeltip keyifle oynamak istiyor siz "R5 2600 gibi bir işlemciyi 1000 TL'ye yakın bir fiyata alabiliyoruz. " gibi ucu açık gerçeklikten uzak bir ifadeyle ne zaman çıkacağını bilmediğiniz bir şeyi beklemesini tavsiye ediyorsunuz. Kusura bakmayın bu işin kolayına kaçmak bence.
Evet bence de çok uygun duruyor. Vatanda ki ryzen'i alsam bana önerebileceğiniz bir anakart var mı? Ya da ryzen'e eş değer bir intel işlemci önerebilir misiniz?
Ryzen 5 eş değer İntel işlemciler yeni nesil de var ama bunlar için yine anakart değişmesi gerekecektir çünkü İntel de yeni nesiller çıktıkça anakart modeli ve soketleri değişiklik gösteriyor. Her halükarda bir anakart masrafı olacak.
Ryzen içinde B350 bir anakart iş görür tavsiyem yine temiz garantili 2.el almaktan yana olur. Para var derseniz o zaman lebi derya zaten her yerde her fiyata ürün bulunur.

Ne zaman çıkacağını bilmediğiniz bir şeyi beklemesini tavsiye ediyorsunuz. Kusura bakmayın bu işin kolayına kaçmak bence.
2019'un ilk çeyreğinde çıkacağı söylendi. Yani 2-3 aya gelir. R5 2600 güzel bir işlemci şu an alınabilir tabii ki. Ben sadece arkadaşın daha uzun ömürlü bilgisayarı olması için yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben de biliyorum R5 2600 önermeyi. Kolaylığa kaçmakla ilgisi yok. Alternatifi söyleyelim, tercih kişiye kalmış.

Düzenleme: Yeni işlemcileri bekleme süresi boyunca anakartın parasını da toplamış olursunuz.

Anakart içinde uygun fiyat bulursam bir ayrıcalık tanıyabilirim. Yalnız ekran kartım da oldukça kötü. Ryzen 5 ve anakart alırsam, iyi verim alır mıyım bu şekilde, yani ekran kartı bir problem olur mu?

Anakart içinde uygun fiyat bulursam bir ayrıcalık tanıyabilirim. Yalnız ekran kartım da oldukça kötü. Ryzen 5 ve anakart alırsam, iyi verim alır mıyım bu şekilde, yani ekran kartı bir problem olur mu?
Doğru FPS düşük yapan şey sadece İşlemciye bağlı bir durum değil. Hatta en büyük etken ekran kartı ama işlemci bence sizin sistem de öncelikli gibi duruyor. Ben tam anlayamadım birde ekran kartının modelini. Mesela R7 240 var, R7 265 var yani tam model lazım.
Bütçe kriterini ne yapacağız peki? Hiç sanmıyorum ben 3.nesil işlemciler 1.000 TL gibi rakamlara çıksın. Ryzen 3 bulur belki oda 1. ve 2. nesil Ryzen 5'lerden daha mı iyi olacak?

Kullandığın bir laptop sanırım. Maalesef ki işlemci ve anakartı değiştirmek mümkün değil gibi. Yine de model söylemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…